43-årig mann drepte kona med kniv på åpen gate: ‘Gratulerer med dagen, jeg har drept søsteren din’

07/11/2017

Anniken Hauge

112
Rettssaken mot den 43-årige mannen starter i dag i Oslo Tingrett.

En 43-årig mann erkjenner straffskyld for knivdrap på sin egen kone, sammen dagen som hun returnerte hjem til Norge etter et utenlandsopphold. 

Ifølge datteren skal mannen ha ringt til svigerinnen sin kort tid etter drapet og sagt: ‘Gratulerer med dagen, jeg har drept søsteren din’.

Drapet skjedde på åpen gate på Lindeberg i Oslo den 14. juni i fjor, med flere vitner tilstede. Det ble igangsatt livreddende førstehjelp, men den 35-årige kvinnens liv var ikke til å redde. Mannen ble deretter pågrepet og tiltalt å ha knivstukket kvinnen flere ganger i halsen og ansiktet med en kniv. Det skriver VG.

Mannen som har norsk statsborger er opprinnelig fra Afghanistan, og kona hans var tidligere russisk statsborger. Familien har derfor bodd flere år i Russland.

Familien har opplevd kraftig vold og trusler fra den 43-årige mannen, helt siden de kom til Norge som asylsøkere i 2003. Datteren fortalte gråtkvalt i retten tirsdag om hvordan faren hennes har mishandlet henne i over 13 år.

Ifølge tiltalen tiltok situasjonen da mannen slo kvinnen i ryggen og kvalte henne før han kjøpte en enveisbillett til Russland, tok fra henne mobiltelefonen og fraktet henne til Gardermoen.

Der skal hun ha fått beskjed om at han kom til å drepe henne dersom hun returnerte til Norge.

Datteren skal ha hatt kontakt med moren mens hun var i Russland, og sagt til henne at hun burde vente litt lenger med å komme tilbake. Da moren likevel valgte å komme hjem til Norge, fikk det fatale konsekvenser for henne.

Den 43-årige mannen erkjenner straffskyld for knivdrapet på kona, men men nekter delvis for å ha mishandlet henne og datteren i 13 år.

Rettssaken skal pågå frem til 15. november.

 

Læs også:

Bergensbanen stengt: Passasjerer måtte overnatte på toget Bergensbanen og flere fjelloverganger ble stengt på grunnlag av uvær. Passasjerene har overnattet på toget i natt.
Etter ny studie: Forskere kommer med advarsel til personer som sover for lite Sover du for lite? Det kan få store konsekvenser for deg. Hvis du sover mindre enn fem timer om natten, øker det risikoen for en blodpropp.