78-årig bestefar misbrukte datteren sin og to barnebarn gjennom 30 år

26/09/2016 09:30

Anniken Hauge

112
En 78-årig pedofil bestefar fra Australia er nettopp idømt tre år og seks måneders fengsel, for å ha seksuelt misbrukt datteren og to barnebarn gjennom 30 år.

Selv om misbruket stod på gjennom tre årtier, ble det først anmeldt til politiet i 2013. Familien kommer fra den australske byen Wollongong.

Mannens datter har to døtre, og misbruket av dem begynte da de var fem år gamle, skriver Daily Mail

Den 78-årige mannen lider sannsynligvis av flere alvorlige sykdommer, og han risikerer derfor å dø bak lås og slå. Hvis han overlever, kan han til gjengjeld se frem til å bli løslatt etter å ha avsonet 12 måneder av straffen sin.

Misbruk i årevis
Bestefaren innrømmet i retter at han hadde misbrukt datteren sin seksuelt på slutten av 60-tallet, sine eldste barnebarn på midten av 80-tallet og hans yngste barnebarn rundt år 2000.

Dommeren Andrew Haesler besluttet at den 78-årige mannen ikke skal ha mulighet for prøveløslatelse de første 12 månedene av straffen på tre år og seks måneder. Haesler forklarte i retter at mannen ikke lengre utgjør en fare for samfunnet, og derfor slapp han unna med en mildere straff.

Dommeren besluttet dessuten en myk straffeutmåling, fordi bestefaren lider av en rekke sykdommer, og risikerer å falle om på grunn av hjertestans, skriver Daily Mail. Han understrekte samtidig at mannen ikke skal slippe for lett unna:

- Mennesker som begår alvorlige forbrytelser mot egne barn og barnebarn, kan ikke forvente å unngå å bli straffet på grunn av deres helse eller alder, lød forklaringen til Andrew Haesler.

Wollongong i Australia ligger i New South Wales nær Sydney.