Dansk politi offentliggjør bilder og nye detaljer om etterlatt spedbarn: - Vi skal finne barnets mor

02/01/2018 16:15

Anniken Hauge

112
Tirsdag morgen ble en nyfødt baby funnet etterlatt på en parkeringsplass i København. Nå har Københavns Politi nye opplysninger i saken.

En nyfødt jente var i kritisk tilstand da hun ble funnet etterlatt på en benk i Hammelstrupvej i København tirsdag morgen klokken 08.34.

Det lille barnet ble innlagt på Rigshospitalet, og ifølge politiet er nå tilstanden hennes stabil.

Det skriver dansk TV 2.

Det var en ansatt hos Københavns Kommune som fant det gråtende spedbarnet som hadde blitt etterlatt på en parkeringsplass. Politiet ble alarmert kort tid etterpå.

Københavns Politi antar at barnet er ganske nyfødt. Det vurderes at hun ble født tidligt tirsdag morgen mellom klokken 05.00 og 06.00. Politiet leter for øyeblikket etter spor som kan lede de på sporet av barnets mor.

- Vi vet ikke hvem moren er, men vi skal finne barnets mor. Hun har det sannsynligvis ikke særlig bra nå, sier Brian Belling i københavns politi til TV 2.

Artikkelen fortsetter under bildene.

Foto: Polfoto/Jonas Olufson

Foto: Polfoto/Jonas Olufson

I forbindelse med etterforskningen har Københavns Politi blant annet delt et bilde på Twitter, som viser et mørkt teppe som er pakket inn i gjennomsiktig plastik. Den lille jenta lå pakket inn i dette teppet da hun ble funnet. 

Politiet oppfordrer eventuelle vitner om å ta kontakt hvis de har sett noe mistenkelig eller kjenner en kvinne som har vært høygravid og født, men ikke har et barn.