David ble dømt for to drap, men fastholdt sin uskyld til det siste: Her er hans vakre siste ord

26/06/2024 15:00

Emma

112
Foto: MISSOURIANS TO ABOLISH THE DEATH PENALTY
Foto: MISSOURIANS TO ABOLISH THE DEATH PENALTY
David så ut til å være rolig med det faktum at hans tid på jorden var kortere enn forventet.

14 dager har det gått siden David Hosier ble henrettet på Eastern Reception, Diagnostic and Correctional Center i Missouri etter å ha vært i cellen sin i mer enn et tiår.

Injeksjonen var en del av dommen som ble avsagt mot ham etter å ha drept Angela og Rodney Gilpin fordi han angivelig hadde hatt en affære med førstnevnte, skriver UniLAD.

I retten kom det blant annet frem at Randy Dampf, som var politimann i Jefferson City på drapstidspunktet, hevdet at Hosier først utførte de to drapene etter at Angela hadde brutt romansen.

Randys uttalelse ble gjentatt av Missouri-guvernør Mike Parson:

"Angela Gilpin fikk livet sitt stjålet av David Hosier fordi han ikke kunne akseptere at hun avsluttet deres romantiske forhold."

"Han viser absolut ingen anger for sin ellers så meningsløse vold. For disse afskyelige handlinger har Hosier fortjent den maksimale straf i henhold til loven."

Rettssaken fikk ikke bare mye medieoppmerksomhet fordi den involverte to bestialske drap, men heller fordi Hosier opprettholdt sin uskyld gjennom hele prosessen.

Han trakk blant annet frem en stor mangel på DNA, øyenvitneskildringer og fingeravtrykk på åstedet.

Til tross for at han aldri hadde mistet troen på rettssystemet, selv om han opprettholdt sin uskyld helt til slutten, var det rolige Hosier, som vinket farvel til verden med disse hjemsøkende, vakre ordene:

"Jeg forlater dere alle med kjærlighet."

– Nå skal jeg til himmelen. Du skal ikke gråte over meg. Bare bli med meg når din tid kommer.