En eldre mann prøvde å sette 1,1 millioner kroner i banken: Mistet alt på vei hjem

17/01/2021 15:02

Emma

112
En eldre gentleman var på en vinterdag i 2019 på vei til banken, med han hadde han en ryggsekk som inneholdt over en million kroner og euro.

Få mennesker har prøvd å gå til banken med over en million dollar i kontanter, og de er sannsynligvis enda færre som har prøvd å bli avvist i banken og deretter få hele sin formue stjålet på vei hjem igjen.

Men dette er akkurat det en eldre mann opplevde for litt over to år siden – finans.dk skriver

Den bisarre historien starter når mannen ønsker å sette pengene i banken på en Danske Bank-filial, og har startet problemene da. For det første hadde banken en politikk om ikke å motta 500 euro sedler, noe mannen hadde mange av, siden det var 100.000 euro i ryggsekken og 370.000 danske kroner.

Deretter var bankpersonalet ikke fornøyd med mannens forklaring på hvorfor han hadde så mye penger av forskjellig valuta, og sist gang hadde mannen verken førerkort eller pass med seg. Derfor måtte han forlate grenen, sannsynligvis litt sjatig, med sin formue på ryggen.

Det var her den eldre mannen ble stoppet av en mann som poserte som en politimann som ønsket å foreta en arrestasjon på mistanke om hvitvasking av penger. Det var imidlertid ikke helt sant, for kort tid etter stakk den falske politimannen av med ryggsekken sin og mye penger.

Gjerningsmannen ble aldri funnet, så pengene gjorde det ikke. Derfor bestemte den eldre mannen seg for å henvise saken til Financial Appeals Board fordi han trodde at bankens uvilje mot å la ham sette pengene i til slutt resulterte i at han mistet den.

Styret konkluderte imidlertid med at banken hadde rett til å avvise mannen, som derfor nå definitivt kan si farvel til den store pengemengden.