Ett tonn kokain funnet på fly

17/01/2022 14:55

Emma Sletta

112
Foto: NCA
Foto: NCA
En målrettet aksjon fra både amerikanske og colombianske narkotikaenheter hindret nylig en av verdens mektigste narkotikakartellers planer om å smugle inn mer enn ett tonn kokain.

Et privatfly ble tvunget til å lande i det sentralamerikanske landet Guatemala etter at flere myndigheter fant ut at flyet fraktet store mengder ulovlig narkotika.

Flyet ble tvunget til å lande etter at det ble oppdaget å ta av fra en hemmelig rullebane i Venezuela, hvorfra det skulle fly til et ukjent sted lenger nord for å levere 1028 kilo kokain verdt rundt $ 207 millioner til det beryktede narkotikakartellet Mexican Jalisco New Generation Cartel(CJNG), et av de mektigste kartellene i verden.

Narkotikaen ble trolig dyrket og produsert i Venezuela nær den colombianske grensen av Den colombianske folkearméen (FARC), som hadde til hensikt å bruke flyet til å smugle narkotikaen nordover og senere inn over den amerikanske grensen. 

Det skriver Ladbible.

I juni 2021 oppdaget både den colombianske narkotikaenheten (CAGO) og den amerikanske (DEA) et narkotikasmuglingskompleks nær den colombianske havnebyen Tumaco som de har sett på siden, og det var nettopp her at de mange kilo kokainene passerte gjennom kort tid før de ble lastet om bord i flyet.

Cago og DEA oppdaget derfor smuglingen, og da flyet var i luftrommet over Guatemala, klarte myndighetene å tvinge flyet til å lande i Peten-regionen, og derfor var offiserer i stand til å gå ombord og gripe den enorme mengden kokain.

Bilder fra beslaget viser tungt bevæpnede offiserer som laster store esker med kokain på vogner på rullebanen.

CJNG-kartellet ledes av 55 år gamle Nemesio 'El Mencho' Oseguera-Cervantes, som har vært medvirkende til å øke CJNG sin tilstedeværelse i hele Sør- og Mellom-Amerika ved å skape nye kriminelle ruter og ved å forbedre samarbeidet med andre karteller og kriminelle organisasjoner.

Fangefoto av El Menchos. Foto: NCA

Når El Menchos (ed. Brains) blir arrestert, ifølge USAs nettsted, blir det gitt en belønning på $ 10 millioner ($ 65 millioner), men det står også: "Rømlingen kan være bevæpnet og farlig. Ikke prøv å pågripe denne personen."

 

 

  

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.