Familievenn siktet for drapet på 11 år gammel jente: Lik funnet bundet til en stein

28/02/2024 05:00

Emma Sletta

112
Foto: Privat/Facebook
Foto: Privat/Facebook
11 år gamle Audrii Cunninghams kropp ble funnet under vann bundet til en stor stein.

En 42 år gammel mann er nå siktet for drapet på den 11 år gamle jenta Audrii Cunningham. Han er en venn av Cunningham-familien, og den morgenen Audrii forsvant, var alt han trengte å gjøre å følge henne til skolebussen.

Men skolejenta kom seg aldri til bussen. I stedet ble kroppen hennes funnet tirsdag i Trinity i Polk County, Texas.

Don Steven McDougal, en venn av 11 år gamle Audrii Cunninghams familie, er nå siktet for drapet på den unge jenta. I retten kom det frem at en stor stein var bundet.

«Tauet stemte overens med tau som ble funnet i McDougals bil noen dager tidligere», heter det i rettsdokumentene.

Etterforskerne klarte å lokalisere Audriis kropp ved hjelp av teledata, videoovervåking og informasjon fra McDougal.

Tilstanden til liket vil ikke bli offentliggjort, men en obduksjon vil nå fastslå en dødsårsak.

Audiris familie mente bare at Don McDougal burde følge jenta nedover gaten og til bussen. Ved en lokal innsjø ble den 11 år gamle jenta senere funnet

Etterforskerne sier at den 42 år gamle mannen måtte følge Audrii til skolebussen den skjebnesvangre dagen. Men hun kom seg aldri til bussen. Og hennes røde Hello Kitty ryggveske ble senere funnet ved en lokal innsjø.

– Jeg uttrykker min dypeste sympati og kondolanser til alle som kjente, elsket og elsket Audrii. Vi vil fortsette å samle bevis for å sikre rettferdighet for Audrii.

Mcdougal bodde i en trailer på familiens eiendom. Fra starten av var han hovedmistenkt i saken mens politiet trålet gjennom. Den 42 år gamle mannen deltok også selv i søket etter 11 år gamle Audrii. Han kunne sees banke på dører og spørre om noen hadde sett henne. Det sier politisjef Byron Lyons til CNN.

– Det ser ut for meg som om han prøvde å gi inntrykk av at han ikke hadde en del eller var skyldig i hennes forsvinning, og at han er en del av den berørte parten som prøvde å finne henne, sa Lyons tirsdag.

I dagene etter Audriis forsvinning uttalte McDougal i flere kommentarer på Facebook at han ikke var skyldig i den 11 år gamle jentas forsvinning og at han ikke hadde gjort «noe galt».

«Jeg er ikke skyldig», skrev han i en av kommentarene.

– Jeg var der og ble avhørt. Jeg løper ikke, og jeg gjemmer meg ikke.

– Jeg har ikke gjort alt for å finne henne. Jeg har ikke gjort noe galt.

McDougal har en rekke dommer under beltet. I 2007 ble han dømt for å ha lokket et barn i Brazoria County, Texas. Han ble dømt til to års fengsel.

Han ble også dømt i 2010 og 2019 for grov kroppskrenkelse med våpen.

Audriis kjære må nå prøve å forstå ikke bare Audriis død, men også at den mistenkte er en familievenn.

– Det finnes ikke ord for det. Det er ingen følelser. Det er en berg-og-dal-bane. Du er knust, du er sint og du er tom. Og akkurat nå er jeg tom, sa Audriis mor under letingen etter datteren.

– Hun har så mange muligheter foran seg, og hun fortjener all rett til å oppnå dem, sa moren før datteren ble funnet død.