Far fikk øye på datterens sex-krenker på butikken - så slo han til

31/01/2017 14:15

Anniken Hauge

112
Under en handletur oppdaget en mann plutselig den personen som hadde forulempet datteren hans seksuelt. Nå blir faren anklaget for vold.

I august i fjor var en svensk mann ute og handlet på en ICA-butikk i Skara i Sverige, da han plutselig møtte på en mann som flere år tidligere hadde misbrukt datteren hans seksuelt.

Det skriver svenske Expressen.

Det tilfeldige møtet resulterte i at den hissige faren valgte å slå ned gjeringsmannen i butikken.

Episoden har nå fått rettslige konsekvenser, og den 45-årige faren har blitt dømt for overfall. Han må derfor betale en bot på 10.800 svenske kroner.  

Dommen har skapt opprør i Sverige, og i etterkant av avgjørelsen har det blitt oppretter en Facebook-gruppe, som har til formål å samle inn penger for å dekke saksomkostningene og boten. 

Flere svensker mener at dommen er feil, og spør man initiativtakeren bak Facebook-gruppen, så er ønsket å støtte faren selv om man ikke støtter vold:

- Alle skjønner at han har gjort noe galt, men noen ganger blir man nødt til å skape en solidaritetsdebatt, sier initiativtakeren, som mener det er forståelig at mannen mistet besinnelsen i butikken. En del svensker har allerede deltatt i innsamlingen, som etter et par dager har samlet inn mer enn 13.000 svenske kroner. 

Den dømte faren har i ettertid uttrykt stor takknemlighet overfor innsamlingen, skriver Expressen.

Læs også historien om Henrik som hyller bussjåføren som kastet sønnen hans av bussen.