Hev lillesøster med: Nå er den 23 år gammel kvinne dømt til fem års fengsel

26/08/2021 09:22

Emma Sletta

112
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Den 23 år gamle kvinnen er dømt til fem års fengsel.

Den unge kvinnen ble tiltalt for å ha sluttet seg til den islamske stat i Syria mellom september 2016 og mars 2019, og fremmet terrororganisasjonens aktiviteter.

Det skriver Vestegn-politiet i København.

Samtidig ble kvinnen anklaget for å ha forsøkt å hjelpe lillesøsteren sin med å slutte seg til terrororganisasjonen og ble til slutt tiltalt for å ha kommet inn i Raqqa-regionen i Syria, som den gang ble kontrollert av IS.

Da kvinnen landet i Københavns lufthavn i juli 2020, ble hun arrestert. Hun ble satt på et fly av tyrkiske myndigheter, som hadde fått kvinnen arrestert i en lengre periode.

Før pågripelsen på flyplassen hadde dansk politi intensivt etterforsket omstendighetene rundt forsvinningen fra Danmark, skriver Vestegns Politi.

I løpet av saken har kvinnen ikke klart å redegjøre nøyaktig for hvor hun befinner seg i perioden da politiet og påtalemyndigheten mener hun har vært Syria, men hun har sagt at hun var i Tyrkia og Egypt på grunn av en kjæreste.

Denne forklaringen ble fullstendig ignorert av retten.

– Det har vært vår strid at kvinnen ikke bare kom inn i Syria og sluttet seg til IS - men også prøvde å hjelpe lillesøsteren med en gang. Retten er enig i dette på alle punkter, og derfor er kvinnen nå dømt, sier spesialadvokat Bo Bjerregaard.

Den 23 år gamle kvinnen har tatt en periode med refleksjon over om dommen skal ankes. Hun forblir i varetekt til det er mulig å anke, opplyser politiet.