Jannes ektemann varetektsfengsel i fire uker

15/01/2018 18:01

Anniken Hauge

112
Hamar politistasjon der mannen til Janne Jemtland sitter fengslet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.
Hamar politistasjon der mannen til Janne Jemtland sitter fengslet. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix.
Den siktede ektemannen ble i dag varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøksforbud, og med full isolasjon i de to første ukene.

Mandag klokken 14.30 holdt politiet en pressebrief der de ga en ny oversikt over saken om Janne Jemtland. 

Politiet opplyser at det mandag ble avholdt et fengslingsmøte i Hedmarken tingrett, uten at Jannes ektemann i 40-årene, som er siktet for drap, var tilstede. 

De har dermed fått medhold i at Jannes ektemann skal varetektsfengsles i fire uker med brev- og besøksforbud. De første to ukene er han underlagt full isolasjon.

Ektemannens forsvarer,  Ida Andenæs, opplyser til NRK at hennes klient ikke erkjenner straffskyld for forsettlig drap, men vil godta varetektsfengsling i fire uker.

Politiet opplyste samtidig at de ikke har fått en endelig bekreftelse på identitet på personen som ble funnet i Glomma lørdag morgen, men understreker likevel at det er sannsynlig at det er Janne Jemtland som ble funnet, ettersom politiet gjennomførte målrettede søk etter henne i området.

Det gjenstår fortsatt omfattende avhør av ektemannen. Kripos bistår fortsatt tungt i etterforskningen, blant annet med taktiske etterforskere i disse avhørene.

 

Politiet er fortsatt interessert i tips fra publikum i saken, ikke minst fra vitner som kan ha gjort observasjoner ved Eidsfoss bru, der kvinnen ble funnet lørdag.​

Les også: Ektemannens dobbeltspill i Janne-saken får konsekvenser