Kvinne kjørte forbi falleferdig dansk gård - synet fikk henne til å slå alarm

24/04/2017 11:00

Anniken Hauge

112
Foto: arkivfoto
Foto: arkivfoto
Den danske organisasjonen Dyrenes Beskyttelse er blitt involvert i en stor sak vedrørende omsorgssvikt av 16 ponnier. To hester må avlives, mens åtte hester får pleie.

På en bondegård i Danmark gjorde politiet og Dyrenes Beskyttelse et uhyggelig funn rett før påske. 

Politiet og dyreorganisasjonen fant totalt 16 ponnier som var overlatt til seg selv på gården. Dyrene var i forferdelig forfatning. 

Det var en bekymret kvinne som hadde sett hestene gå rundt ute, og hun hadde straks ringt inn mistanken sin til Dyrenes Beskyttelses vaktsentral. Dit kan alle som har mistanke om at dyr blir forsømt ringe helt anonymt. 

Artikkelen fortsetter under bildene.

Foto: Dyrenes Beskyttelse

Foto: Dyrenes Beskyttelse

- Da vi kom ut dit så vi at hestene var i dårlig forfatning. De var veldig magre, hadde forvokste hover og hårløse flekker overalt. Dessuten er hestene så og si ville, og virkelig ikke vant til å bli håndtert av mennesker, sier dyrlege ved Dyrenes Beskyttelse, Yvonne Johansen, til Dagens.no.

 

To av hestene var så dårlige at de ble annotert til avlivning. Det er den nye eierens ansvar å få de avlivet. 

Åtte av ponniene er kommet i Dyrenes Beskyttelses varetekt, hvor de nå skal pleies og passes, før de får et permanent hjem hos en kjærlige familie som har tid og overskudd til dem. 

Foto: Dyrenes Beskyttelse

Foto: Dyrenes Beskyttelse

Men først skal de tilbake i toppform. Det er spesielt de lange og forvokste hovene som er et stort problem, da ponniene ikke klarer å gå ordentlig, hvilket med tiden ødelegger hestenes ben. 

Derfor blir det nå satt en smed til å beskjøre hestenes hover hver tredje uke, slik at hestene gradvis kan gå rundt smertefritt igjen. Men det kan ikke utelukkes at flere av hestene blir avlivet hvis de ikke kan behandles.  

 

- To av hestene er i risikosonen på grunn av kroniske skader på bena. Derfor ser vi nå situasjonen an og vurder om vi kan gi de et ordentlig og smertefritt hesteliv. Så det kan ikke utelukkes at vi blir nødt til å avlive hestene, men vi håper på det beste, sier Yvonne Johansen til Dagens.no.

Foto: Dyrenes Beskyttelse

Foto: Dyrenes Beskyttelse

Dyrenes Beskyttelse har anmeldt eieren for overtredelse av dyrevernsloven, og dansk politi er for øyeblikket i gang med å etterforske saken.

Det er eierens ansvar å sikre at de resterende dyrene enten blir tatt hånd om av en dyrlege eller avlivet. Hvis politiet vurderer det nødvendig, kan det være at Dyrenes Beskyttelse får overtatt flere hester i saken. 

Se en video nedenfor fra Dyrenes Beskyttelse om det uhyggelige funnet på den danske gården.