Mann tvang 6-årig jente til å bite i en skje mens han slo den med en hammer

07/09/2017 12:15

Anniken Hauge

112
Foto: Cambrigde Police
Foto: Cambrigde Police
En mann har fått en hard fengselsstraff etter å ha torturert en seksårig jente og en 15-årig gutt i flere år.

39-årige Garth Garland fra den britiske byen Austin Drive i Cambridge er blitt idømt 12 års fengsel, etter å ha utsatt en seksårig jente for tortur-lignende mishandling i årene fra 2014 til 2016. 

Ved flere anledninger skal den 39-årige mannen ha waterboardet jenta, hvor man simulerer drukning ved å helle vann over en person som har et vått håndkle over ansiktet.

I retten hørte man også hvordan Garth Garland hadde tvangsforet jenta og videre tvunget henne til å løpe barbeint på en tredemølle i opp mot fire og en halv time så hun kunne sove om natten, skriver Daily Mail.

Videre måtte jenta holde en treskje mellom tennene i munnen, hvor mannen deretter slo i stykker skjeen med en hammer.

I tillegg til jenta holdt Garth Garland også en 15-årig gutt bak lås og slå i et hus som nærmest var avlåst soom et fort. Gutten ble jevnlig utsatt for vold, hvor han ved en anledning ble dyttet ned i stol så hardt at stolen knakk.

Mishandlingen av de to barna ble oppdaget av en av Garth Gatlands bekjente da de var høye på kokain sammen i hele tre dager. Det var da kompisen til Gatland så ham mishandle barna, og Garth Gatland ble derfor anholdt i oktober siste år. 

En psykiater fortalte i retten hvordan Garth Gatland ikke selv led av en psykisk lidelse, men at han led av dårlig selvverd og en dominerende personlighet som ikke hadde stor empati overfor andre. 

Garth Gatland. Foto: Cambrigde Police

Forholdet mellom barna og Garth Gatland er blittt hemmeligholdt av retten for å beskytte ofrene, men Garth Gatland skal angivelig ha ansett barna som ‘onde’. Dette gjaldt spesielt den lille jenta, som ble utsatt for de fleste mishandlingene. Anklager Daniel Taylor supplerte i retten med at den seksårige jenta nå led av ekstreme angstanfall og var redd for kaldt vann. Hun beskrev Garth Gatlands hus som et ‘helvete’. 

Jentas fostermor hadde aldri i hele sitt liv opplevd så voldsomme angstanfall som hos den mishandlede jenta, som nå for eksempel ikke lengre orket å ha en hjelm på hodet. 

Hun blir utilpass og dårlig med kvalmelignende symptomer hvis hun tvinges til å gå med for eksempel en sykkelhjelm for hennes egen sikkerhets skyld. Jenta hadde også ved flere anledninger barrikadert seg på rommet sitt, løpt hjemmefra og er nå ekstremt redd for  havde også ved flere lejligheder barrikaderet sig på sit værelse, løbet hjemmefra og er nu ekstremt bange for boder. 

Den 15-årige gutten vitnet også i retten, hvor han fortalte at huset fikk gutten til å føle seg svak og fanget der for evig. 

Ved et tilfelle skal Gatland ha oppfordret gutten til å overfalle en annen mann med en golfkølle.

- Hvis ikke politimannen hadde tatt meg med, så jeg ville fortsatt vært i det helvete, skal den anonyme gutten ha sagt i retten.

23-årig mor tok livet av seg på bursdagen sin - nå er den sørgelige årsaken kommet frem

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.