Nå: Politiet har funnet videoer av tortur og drap på kvinner på Peter Madsens PC

03/10/2017 16:15

Anniken Hauge

112
Nye bevis styrker mistanken om drap på den svenske journalisten Kim Wall. Peter Madsen er nå varetektsfengslet i ytterligere fire uker.

I et rettsmøte tirsdag ettermiddag skulle Københavns Byret vurdere om det var grunnlag for å forlenge Peter Madsens varetektsfengsling i opp til fire uker. 

Under etterforskningen av den omfattende saken om den forsvunnede journalisten Kim Wall, er blant annet Peter Madsens private PC blitt undersøkt.

Politiet er ifølge den danske avisen BT i besittelse av en harddisk de har funnet på Peter Madsens verksted. Det kom frem under tirsdagens retssmøte, hvor de nye bevisene mot Peter Madsen ble lest opp for dommeren.

Anklager Jakob Buch-Jepsen fortalte i retten at det på Peter Madsens PC ble funnet linker til videoer som inneholder fetisj, tortur og drap på kvinner:

- Det er vår oppfattelse at det er snakk om videoer av ekte drap på kvinner ved halshugging og brenning, sier Jakob Buch-Jepsen.

Ifølge Jakob Buch-Jepsen fremgår ikke Kim Walls endelige dødsårsak av den endelige obduksjonserklæringen. Anklageren opplyser ifølge BT i retten at obduksjonsrapporten viser at det er funnet atskillige stikk på Kim Walls torso:

- Anklageren forteller nå at det er påført atskillige stikk på torsoen. Blant annet et stikk på brystkassens forside og totalt 14 stikk i underlivet. Disse er påført 'da døden inntraff eller kort tid etter, det kan ikke konkretiseres nærmere, men det er neppe snakk om timer', leser Jakob Buch-Jepsen opp.

Det fremgår dessuten av obduksjonserklæringen at amputasjon er skjedd etter dødstidspunktet. 

Det er dessuten funnet atskillige DNA-spor fra Kim Wall på Peter Madsen.

Peter Madsen nekter seg fortsatt skyldig i drap, men de nye funnene styrker mistanken mot ham. På bakgrunn av dette begjærte anklager Jakob Buch-Jepsen Peter Madsen varetektsfengslet i ytterlige fire uker.

Dommeren traff avgjørelsen om at Peter Madsen fortsatt skal sitte varetektsfengslet frem til 31. oktober.

Peter Madsen deltok i tirsdagens rettsmøte via en videolink fra Vestre Fengsel, sammen med sin forsvarer Betina Hald Engmark.

- Jeg vil gjerne presisere at den PC-en som er i politiets varetekt og de tingene som er blitt fjernet fra laboratoriet, ikke er mine. Vi har blant annet hatt en praktikant boende, fortalte Peter Madsen ifølge danske Ekstra Bladet, etter at anklageren hadde fortalt om de makabre funnene på PC-en hans.

Peter Madsen har tidligere forklart hvordan Kim Wall døde i forbindelse med en ulykke ombord på ubåten hans Nautilus. Han hevder at den unge journalisten omkom etter at hun fikk en luke i hodet. 

Følgende nye opplysninger kom frem i retten i dag:

  • Den endelige obduksjonsrapporten inneholder ikke en forklaring på den eksakte dødsårsaken.
  • Politiet har funnet linker til videoer av fetisj, tortur og drap på kvinner på Peter Madsens PC.
  • Det er anklagemyndighetens oppfattelse at det er snakk om ekte drap på kvinner, som er utført ved halshugging og brenning.
  • Kim Walls torso var påført atskillige stikk. Blant annet et i brystet og 14 i underlivet. Stikksårene ble påført omkring da døden inntraff eller like etter. Armer og ben ble amputert etter døden inntraff.
  • Det er ikke funnet DNA fra Peter Madsen i Kim Walls underliv.
  • Det er funnet DNA fra Kim Wall på Peter Madsens ansikt og nakke. 
  • Politiet har funnet en pose med mulige vevrester. Det er funnet muskel, knokler og fettvev samt mulige hår. Peter Madsen hadde på seg en kjeledress i forbindelse med anholdelsen, hvor det ble funnet blod på ryggen.
  • Forsvarsadvokat Betina Hald Engmark mener at de nye opplysningene ikke beviser at Peter Madsen er skyldig i Kim Walls død. Anklager Jakob Buch-Jepsen svarer at han bare må konstatere at skadene på underlivet er påført omkring dødstidspunktet eller kort etter.
  • Dommeren mener at mistankegrunnlaget ikke er svekket, og derfor varetektsfengsles Peter Madsen i ytterligere fire uker.
  • Peter Madsen nekter seg fortsatt skyldig i drap.

Peter Madsens forklaring i retten: Slik døde Kim Wall

 

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.