Niåring pågrepet for å ha skutt familiemedlem

28/02/2024 11:00

Emma

112
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
En 32 år gammel mann er død etter å ha blitt skutt i hodet i sitt hjem. Et ni år gammelt familiemedlem er pågrepet.

Et ni år gammelt barn er arrestert for å ha skutt et mannlig familiemedlem i hodet i den amerikanske delstaten Utah.

Det opplyser politiet i Toole City, ifølge ABC News.

Fredag kveld ble politiet varslet etter at en mann ble funnet bevisstløs og blødende fra hodet i familiens hjem. Da politiet kom til stedet, konstaterte de at mannen var skutt og han ble kjørt til sykehus i kritisk tilstand.

Kort tid etter døde han av skadene.

Ifølge The Telegraph var minst én annen person i huset da skytingen fant sted.

Etterforskningen førte til at politiet raskt kunne pågripe niåringen, men politiet ønsket ikke å si hvilken relasjon offeret og barnet har eller hva som førte til skytingen.

Barnets oppholdssted nå er ikke opplyst. Men det er foreløpig ikke tatt ut noen siktelse i saken, og det er ukjent om politiet etterforsker det som en drapssak. Den kriminelle lavalderen i Utah er imidlertid 14 år.

I USA i dag er det flere våpen enn mennesker - 400 millioner mot 330 for å være mer presis.

Og siden 2020 har våpenvold vært den ledende dødsårsaken blant barn i USA.

En studie fra  American Academy of Pediatricians viser at minst 4752 barn mistet livet som følge av skytevåpenrelaterte skader i USA i 2021. Av disse ble 3057 drept av skudd, mens 1421 var selvmord begått med skytevåpen.

Minst halvparten av sakene fant sted på barnehjemmene, der de hadde tilgang til våpnene.

I 26 amerikanske delstater er det påbudt å ha håndvåpen trygt gjemt vekk fra barn, men loven gjelder ikke i Utah, der niåringen ble arrestert.

Ifølge Giffords Law Center må våpeneiere i Utah ta "rimelige tiltak" for å holde skytevåpen fra barn, men det er ingen lov som direkte krever at de skaffer seg for eksempel en låst boks for det.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Forskere forteller: Derfor skal du ikke drikke kaffe om morgenen For å få mest mulig ut av effekten av koffein bør vi ifølge forskning vente flere timer før vi drikker den første koppen.