Nordmann fyllekjørte én meter: Det kostet ham 160.000 kroner

26/01/2018 10:15

Anniken Hauge

112
Mannen er dømt til 21 dagers fengsel samt en bot på 160.000 kroner for å ha kjørt cirka én meter i bil i påvirket tilstand.

Hendelsen fant sted i mars 2016 i Bergen. hvor en mann i 40-årene i Bergen kjørte  Sletten senter i Bergen

En mann i 40-årene kjørte til Sletten senter i Bergen og kjøpte seg to flasker sprit i og noen øl i en butikk, og deretter kjørte han videre til en restaurant.

Resturanten viste seg dog å være stengt, så mannen endte opp med å sitte i bilen utenfor restauranten en times tid og drakk to øl samt en halv flaske sprit.

Da restauranten åpnet gikk han inn og bestilte seg noe mat og en øl. Da mannen senere forlot stedet, fulgte restaurantsjefen etter han og ga streng beskjed om at han ikke var i stand til å kjøre bil. Denne advarselen ignorerte mannen og satte seg deretter inn i bilen for å kjøre. 

Det melder NTB ifølge Bergensavisen. 

Mannen satte seg likevel inn i bilen, og et annet vitne ringte politiet før han gikk bort til bilen og åpnet døren på førersiden for å stanse kjøringen. Da hadde han anslagsvis kjørt en meter.

Politiet kom og anholdt føreren. Alkoholprøven viste senere en promille på over 2,5.

- Setter du bilen i bevegelse i beruset tilstand, ryker du til, sier overbetjent Atle Heradstveit i bergenspolitiet til Bergensavisen.

Mannen nektet i retten for at han hadde kjørt bilen, men juryen trodde ikke på ham og han ble dømt til 21 dagers fengsel og en bot på 160.000 kroner.