Politiet ber om tips etter person skjøt fler enn 20 skudd med AK-47 mot restaurant i Oslo

08/02/2018 16:50

Anniken Hauge

112
Politiet etterlyser denne personen.
Politiet etterlyser denne personen.
Politiet i Oslo ønsker tips fra publikum om hvem som natt til mandag skjøt flere skudd mot Harmoni restaurant i Torggata i Oslo.

Natt til mandag litt over klokken 03.00 ble det avfyrt fler enn 20 skudd mot Harmoni restaurant i Torggata i Oslo, med et kraftig automatvåpen av typen Kalasjnikov AK-47.

Ingen ble skadd i hendelsen.

- Vi har grunn til å tro at dette var et målrettet angrep mot denne restauranten, og at den ikke var et tilfeldig mål for skytingen, sier politiadvokat Jorid Kile ifølge Dagbladet.

Siste sikre observasjon er at gjerningspersonen krysser Storgata og løper inn Skippergata ca klokken 03:05.

- Gjerningspersonen kom gående fra Skippergata, krysset Storgata og gikk opp Pløens gate mot Youngstorget. Der tar skytteren til venstre inn Torggata og går mot restauranten som ligger i Torggata 8. Gjerningspersonen skyter en rekke skudd mot restauranten før våpenet legges på bakken. Personen løp tilbake samme vei.

Politiet ønsker nå tips fra vitner som kan ha sett noe og kontakt med alle som mener de gjenkjenner personen på video og bildene fra hendelsen.

Beskrivelse av gjerningsmannen er: svartkledd, mulig joggedress, sort lue, ca. 175 cm høy, mulig lys i huden. Foto: Politiet

Aftenposten fikk ved 8-tiden mandag kontakt med eieren av Harmoni Bar og kunne fortelle ham om nattens angrep.

- Vi har ikke mottatt noen trusler eller blitt forsøkt presset for beskyttelsespenger. Derfor er dette et stort sjokk for meg, sier innehaveren til avisen.

Han kommer fra Asia, men har bodd størsteparten av sitt liv i Norge.

Bevæpnet politi gjennomsøkte området for å finne eventuelt andre steder det var skutt mot, men så langt ser skytingen ut til bare å ha vært rettet mot denne ene restauranten.

Politiet ber om tips på telefon 22 66 99 66 eller på [email protected].​