Politiet finner kokain til en verdi av 680 millioner kroner i varehus

06/12/2021 09:51

Emma

112
Foto: Foto: Northamptonshire Police
Foto: Foto: Northamptonshire Police
Northamptonshire Police i England har gjort sin største inndragning av 'klasse A' narkotika da de fant 780 kg kokain verdt rundt 680 millioner kroner.

Northamptonshire-politiet gjorde en usedvanlig stor oppdagelse av kokain i forrige uke da de beslagla kokain verdt rundt 78 millioner pund (ca. 680 millioner kroner).

Funnet er det største beslaget av såkalte «klasse A»-stoffer i Northamptonshire-politietshistorie.

Hovedetterforsker Emma James sa: "Dette er det største beslaget av 'klasse A' narkotika av Northamptonshire Police."

– Vi har funnet til sammen 780 kg kokain som etter undersøkelser er flyttet ut av våres amt.

James sa også at politiets etterforskning ville fokusere på hvem som var ansvarlig for å bringe kokain inn i Northamptonshire og hva deres distribusjonsplan var.

Funnet ble gjort 26. november etter at en gruppe offiserer fulgte opp med en tyverirapport om en varebil. Da offiserer kom til et lager, fant de flere store poser fylt med kokain.

Ved hjelp av det automatiske nummerskiltgjenkjenningssystemet klarte offiserer å finne en forlatt varebil med flere store poser fylt med det ulovlige stoffet.

Totalt klarte politiet å finne og beslaglegge 18 store poser fylt med kokain.

Nyheten om det store funnet kommer nøyaktig en måned etter at en 39 år gammel mann ble tiltalt for å ha importert «klasse A»-narkotika i Northamptonshire. Det undersøkes fortsatt hvordan narkotikaen ble smuglet inn i landet, så det er ikke kjent om de to sakene henger sammen.

Så langt har politiet pågrepet fire personer i saken, som siden har blitt løslatt mot kausjon. Det er også bekreftet at en av de pågrepne var en kvinne og tre av dem var menn.