Politiet om knivstikking i Oslo: Hun var et tilfeldig offer

Foto: Shutterstock

Politiet forteller om knivstikking i Oslo, tror at hun var et tilfeldig offer.

Mandag kveld i 23-tiden ble en kvinne knivstukket i Oslo sentrum. Klokken 00.45 skrev politiet på Twitter at de hadde pågrepet en mann de mistenker sto bak hendelsen.

Knivstikkingen skjedde utendørs ved Fagerheimgata på Grünerløkka, opplyste operasjonsleder Runar Hekkelstrand tirsdag morgen.

Fungerende leder for draps-seksjonen i Oslo politidistrikt, Ingebjørg Hansen, sier til VG at det skal ha gått bra med kvinnen som ble knivstukket.

– Den informasjonen vi har er at det ikke er noe alvorlig skadeomfang på vedkommende, sier Hansen til VG.

– Det vi jobber med nå er å få avhørt fornærmede og siktede, sier politiførstebetjenten.

Politiet vil ikke utdype alderen til den antatte gjerningspersonen, men bekrefter at det er en voksen mann.

– Ut ifra den informasjonen vi sitter med virker det som om det er ingen relasjon mellom offer og gjerningsperson. Det virker som om hun er et tilfeldig offer. Men nå skal det mer omfattende kartlegging til for å klargjøre forholdene, sier Hansen.

Politiet ser alvorlig på saken.

– Vi ser veldig alvorlig på denne saken hvor hun skal ha blitt overfalt og angrepet. Dette er noe politiet tar på høyeste alvor, sier Hansen og legger til:

– Det som førte til pågripelsen var gode vitneobservasjonen slik at politiet fikk lokalisert og pågrepet personen. Det er viktig og veldig bra, sier Hansen og oppfordrer vitner til å melde politiet dersom de ser lignende hendelser.