Skyter hunden fordi den har går feil

15/12/2020 20:21

Emma

112
Plutselig hørte hundens eier den skrike.

Sørsjælland og Lolland-Falster politiet måtte kjøre ut til Sakskøbing på lørdag. Her rapporterte et jaktfirma at en av hundene deres plutselig hadde blitt skutt. Det sier politiet i den døgrapporten.

Lørdag klokken 11.15 fikk politiet melding fra et jaktfirma som gikk utenfor Sakskøbing om at en av deres jakthunder hadde blitt skut. Under jakten hadde hunden løpt inn i en privat hage da eieren «hørte hylene», skriver Sydsjælland og Lolland-Falsters Police, før han utdypet:

«Da den kom tilbake, fant jegerne ut at den hadde blitt truffet i nakken av hagl fra en luftpistol.» Politiet identifiserte en 58 år gammel mann som ble siktet for brudd på dyrevelferdsloven.

Luftpistolen han hadde på eiendommen sin ble beslaglagt for saken. Hundeeieren - en 58 år gammel mann - ble tiltalt for brudd på hundeloven og står nå overfor en bot på 2000 kroner.

Hunden ble senere undersøkt og ble ikke umiddelbart gjenopprettet, sa politiet.

Sparker dørhåndtak i stykker

Lørdag klokken 20.30 ble politiet tilkalt til Erantisvej i Næstved, hvor en noe opphisset mann hadde hamret og sparket på en inngangsdør, så håndtaket brøt. Sørsjølandet og Lolland-Falster politiet skriver dette.

Det var en 20 år gammel mann fra Haslev, og synet av politiet dempet ikke humøret hans. Politibetjentene ba ham ta det rolig, men han fortsatte å lage støy. 20-åringen ble siktet for hærverk og brudd på ordren, og for å roe seg ned på åstedet ble han pågrepet klokken 20.41 og kjørt til forvaringssenteret i Næstved.

Han ble løslatt igjen på 01:22, sier SørSjælland og Lolland-Falsters Politi.