Smarte motorsykkelbetjenter skal få deg til å senke farten med et snedig triks

03/08/2017 11:00

Ida Veiden Brakstad

112
Foto: Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi
Foto: Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi
En ny fartskampanje skal plassere flere motorsykkelbetjenter langs farlige sterkninger til skrekk og advarsel for fartssyndere.

Kast et blikk på bildet i denne artikkelen. Hva ser du?

Hvis svaret er en motorsykkelbetjent, så har du delvis rett - for selv om bildet riktignok viser en politimann på motorsykkel, så vil han imidlertid ha vansker med å sette etter råkjørere. 

Motorsykkelbetjenten er nemlig laget av papp. 

Foto: Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi

Den flate politimann er en del av den nye fartskampanjen som Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i Danmark akkurat har satt i gang. Det skriver danske TV Øst.

Målet er at pappbetjenter langs veiene skal få bilister i de danske regionene, Sydsjælland og Lolland-Falster, til å lette trykket på gasspetalen og senke farten.

Og hvis du synes tiltaket høres dumt ut, så skal du tro om igjen.  

Foto: Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi

For 20 år siden hadde nemlig en tilsvarende kampanje på de danske veier kjempesuksess.

- En liknende kampanje med slike skilter for nesten 20 år siden var en av de mest effektive fartskampanjer som Rådet for Sikker Trafik, som er den danske versjon av Trygg Trafikk, har gjennomført. Derfor gjenntar vi suksessen, og håper kampanjen vil bidra til å minne bilistene om å holde øyet med farten, forteller Erik Mather, leder for trafikkpolitiet hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, til TV Øst.

Kampanjen ble startet på tirsdag og Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har allerede tatt i bruk sine nye, stillestående kolleger som spesielt skal tas i bruk på de mest farlige strekningene i politikretsen. 

Tirsdag var Erik Mather selv med da en entreprenør var ute for å sette opp skiltene rundt omkring på Sjælland, og for ham er metoden bedre end bøteblokken.

Foto: Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi

- Vi vil mye heller at folk ser den her og selv tenker over farten enn at vi skal skrive ut masse bøter, understreker han.

Planen er at kampanjen skal fortsette ut året. Etterpå skal politiet undersøke om den har hatt effekt på de strekningene hvor skiltene har vært satt opp.