Spedbarn døde: Barnefaren siktet for drap

08/01/2018 11:45

Anniken Hauge

112
Siktelsen mot barnets far et utvidet til drap.

Det tre måneder gamle spedbarnet som har ligget kritisk skadd på Ullevål sykehus siden 27. desember, døde søndag kveld. Siktelsen mot barnets far er utvidet til drap, opplyser politiet.

Familien bor til vanlig i Nordland, men var på besøk i Oslo for å ferie jul med familiemedlemmer da spedbarnet ble kristisk og fraktet til sykehuset.

På sykehuset ble det dog oppdaget at skadene på spedbarnet ikke stemte overens med farens forklaring på hva som hadde skjedd. Sykehuset varslet derfor politiet.

- Det tre måneder gamle spedbarnet som har ligget kritisk skadet på Ullevål siden romjulen døde i går kveld. Barnet hadde ferske skader, men også eldre skader fra påført vold, sier politiadvokat Sturla Henriksbø i Oslo politidistrikt til NRK.

Foreldrene ble pågrepet på sykehuset og er begge siktet for grov mishandling av spedbarnet. 

Politiet har nå satt inn full innsatsstyrke i etterforskningen, da de vurderer denne typer saker som svært alvorlig:

- Denne typen grov vold mot et forsvarsløst spedbarn er meget alvorlig, og etterforskningen av slike saker har høyeste prioritet hos politiet. Vi bruker derfor store ressurser i denne etterforskningen, sier politiadvokaten videre til NRK.

Den siktede farens advokat, Svein Holden, forteller til NRK at dette er en svært tragisk sak, men at han ikke ønsker å gå nærmere inn på siktelsen eller forholdene.

Også barnets mor ble senere pågrepet, og er nå siktet for passiv medvirkning til volden. Moren har ikke erkjent straffskyld.

Les også: Bilist fikk isklump gjennom frontruta etter den ble kastet fra en bro i Oslo: Flere ungdommer fortsatte å   kaste isklumper