Togkontrollør oppdaget mistenkelig mann med gråtende 7-årig gutt i hånden: Så slo hun alarm

14/09/2017 11:15

Anniken Hauge

112
Da togkontrolløren så mannen og gutten, forstod hun straks at noe var galt og kontaktet politiet.

Lørdag kveld oppdaget en oppmerksom togkontrollør at en 40-årig togpassasjer ikke hadde helt rent mel i posen. 

Flere passasjerer hadde bemerket at den cirka 40 år gamle mannen reiste sammen med en gutt som var urolig og gråt under hele togturen. Derfor hadde flere passasjerer nevnt dette merkelige paret til togkontrolløren, skriver Sydsvenskan. 

Den kvinnelige kontrolløren henvendte seg derfor til gutten og spurte ham hvorfor han gråt. 

Gutten svarte at han savnet moren sin, og da kontrolløren pekte opp på mannen og spurte gutten hvem han reiste med, så ristet han bare på hodet.

Den kvinnelige togkontrolløren kikket derfor på mann, og synes det var noe mistenkelig over mannens fremtoning. 

Manden var skitten, manglet flere tenner og hadde på seg solbriller selv om det var kveld.

Da toget stoppet i Landskrona, 25 kilometer sør for Helsingborg, gikk mannen og gutten av toget, hvor mannen med gikk med et hardt grep om guttens hånd. Det ville i midlertidig ikke togkontrolløren finne seg i.

- Jeg løp ut og ropte at han skulle slippe gutten. Da jeg fikk fatt i guttens arm, slapp mannen taket i gutten. Så ropte jeg til mannen at han skulle stoppe på stedet, og det gjorde han faktisk, sier den anonyme togkontrolløren til avisen. 

Gutten skalv av kulde og gråt fortsatt, men fikk lov til å låne kontrollørens frakk. Kort tid etter ankom politiet til stasjonen, hvor mannen ble anholdt. Siden politiets anholdelse lørdag forrige uke, så er mannen blitt siktet for flere alvorlige forbrytelser mot barn.

På mannens mobiltelefon gjemte det seg nemlig flere tilfeller av grov barneporno, og på bakgrunn av dette materialet har politiet også siktet mannen for et tilfelle av voldtekt mot barn.

I går onsdag eftermiddag, ble mannen varetektsfengslet etter et rettsmøte i retten i Lund. 

Den modige togkontrolløren fikk stor ros av politiet for sin raske og snarrådige innsats, da en kvinnelig politibetjent ringte til togkontrolløren en time etter anholdelsen.

- Hun sa at jeg hadde gjort en utrolig god jobb og kanskje reddet et barns liv, sier togkontrolløren til Sydsvenskan. 

Kvinne kjørte i 32 kilometer før hun gikk ut og møtte dette vanvittige synet

Læs også:

Fant en gammel matboks fra 1951 på loftet: Fikk sjokk da den ble åpnet Da et ektepar kjøpte en eldre bolig, bestemte de seg for at huset skulle renoveres. Under renoveringen fant de to matbokser, som var klemt fast under loftet i kjelleren. Innholdet i matboksene sjokkerte dem.