Ubåtsaken i Danmark: Politiet har nyheter om armen som ble funnet i Køge Bugt i går

22/11/2017 15:30

Anniken Hauge

112
Københavns Politi har nyheter om armen som tirsdag ble funnet i Køge Bugt i nærheten av der Kim Walls hode og ben ble funnet.

​Tirsdag fant Københavns Politi en arm i Køge Bugt, i nærheten av stedet hvor den svenske journalist Kim Walls hode og ben ble funnet.

Onsdag er armen blitt undersøkt ytterligere Retsmedicinsk Institut. Undersøkelsen viste at det er snakk om en venstrearm.

Det skriver Københavns Politi i en pressemeddelelse.

- Armen lå for seg selv og var holdt nede med strips og deler av et rør, tilsvarende det som ble funnet på benene fra Kim Wall, skriver Københavns Politi.

Politiet opplyser at armen ble funnet rundt én kilometer fra det stedet hvor Kim Walls ben og hode ble funnet.

Forsvarets dykkere og politiet har onsdag dykket videre i Køge Bugt, men uten å gjøre nye funn. Torsdag fortsetter forsvarets dykkere ettersøkningen.

Ubåtoppfinner Peter Madsen er siktet for å ha drept den svenske journalisten Kim Wall i området, etter han tok henne med ut på ubåten sin i Øresund om kvelden den 10. august.

Selv nekter Peter Madsen for å ha drept Kim Wall, men har tilstått parteringen av den unge kvinnen. Under rettsaken har Peter Madsen kommet med flere forklaringer på Kim Walls død. 

Først forklarte han hvordan han satte henne i land samme kveld som hun forsvant. Senere endret han forklaring til at hun døde i ubåten da hun fikk en tung luke i hodet.

Den siste forklaringen til Peter Madsen er at Kim Wall døde på grunn av kullosforgiftning.

Utover drapet på den svenske kvinnen er Peter Madsen også siktet for annen kjønnslig omgang enn samleie, men det nekter han for. I tillegg er han siktet for usømmelig omgang med lik, hvilket han har erkjent 

Rettsaken mot Peter Madsen er planlagt til å begynne neste år.

Erfarne drapsetterforskere: Derfor holder ikke Peter Madsens forklaring vann