Ung mann siktet for forsettlig drap: Kjørte i motgående retning på E18 og kolliderte med en annen personbil

02/01/2018 11:00

Anniken Hauge

112
Politiet mener den siktede 21-åringen kjørte gjennom hull i midtdeler og drepte familiefar med vilje.

I bilen den unge mannen kolliderte med på E18 ved Larvik natt til mandag, satt det en familie på fem, med mor far og tre barn på henholdsvis fem og syv år, og en elleve måneder gammel baby. 

Familiefaren døde som følge av de alvorlige skadene etter kollisjonen, mens moren og femåringen er alvorlig skadd.  De andre familiemedlemmene i bilen kom unna hendelsen uten fysiske skader.

Etter hvert som politiet har etterforsket saken mandag, mener de imidlertid ikke at saken er en forferdelig ulykke. Den 21 år gamle mannen er nå siktet for forsettlig drap. Det skriver Dagbladet.

- Han har kommet over i motsatt kjørefelt og det er muligens snakk om fyllekjøring. Vi mistenker at han med vilje har kjørt inn i motgående felt og i den møtende bilen, sa politiinspektør Magnar Pedersen til Dagbladet mandag.

Med forsettlig drap menes det at politiet mener handlingen ble gjort med vilje. Forsettlig drap straffes med minst åtte års fengsel.

Politiet er imidlertid sparsommelige med opplysninger om bakgrunn for mannens handlinger og omstendighetene rundt. Den siktede 21-årigens tilstand er fortsatt alvorlig etter kollisjonen, og han var mandag derfor fortsatt ikke formelt avhørt.

Den 21-årige mannen ble først siktet for promillekjøring, men siktelsen ble i løpet av dagen mandag utvidet til forsettlig drap etter hendelsen som skjedde like etter 04.40 natt til mandag.

 

 

Læs også:

Ekspert avslører: Så ofte bør du faktisk dusje Alle har forskjellig syn på hvor ofte man skal dusje. Nå svarer en lege på hvor ofte du faktisk bør dusje
Far fikk sitt livs sjokk: Så baby i vaskemaskinen Det var et sjokk av de sjeldne som en far nylig opplevde da han kom hjem og sjekket den kjørende vaskemaskinen. Han hadde ikke forventet å stirre inn i et par øyne.