Vitner har sett noe i skogen: Derfor søker politiet igjen etter danske Emilie Meng

07/10/2016 08:45

Anniken Hauge

112
Politiet satte i torsdag i gang en ytterligere ettersøkning etter Emilie Meng, jenta som forsvant natt til 10. juli i Danmark. Grunnen er et konkret tips som har kommet inn fra noen joggere som befant seg i skogen den natten Emilie Meng forsvant.

Enten har politiet fått et konkret tips, eller så vil de være så grundige som mulig. Slik lyder teorien fra Kurt Krafh, som er tidligere drapssjef for Reiseteamet, skriver TV2 Øst

Torsdag denne uken begynte politiet å lete i skogen og omkring Vesmotorveien i Korsør. Dette området blir nå finkjemmet.

- Hvis man har en mistenkt, så kan det være lurt å søke i det området som kanskje relaterer seg til han eller henne, sier Kurt Kragh.

Hvit varebil i søkelyset
Kurt Kragh har rett i at politiet har fått inn et konkret tips. Ifølge sn.dk var det et konkret tips om en hvit varebil som var med på å utløse  den store ettersøkningen torsdag.

Noen joggere observerte den 10. juni, den dagen Emilie Meng forsvant, en hvit varebil som raste gjennom Korsør Lystskog på de smale asfaltveiene. Joggerne måtte løpe til siden for å ikke bli kjørt ned.

Etterpå så joggerne et hull i andematen i den lille innsjøen – som om noen hadde kastet noe i den, skriver sn.dk. Den samme innsjøen som politiet gjennomsøkte med nytt sonarutstyr og dykkere fra Forsvaret torsdag.

Ifølge etterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen har man enda ikke identifisert kassebilen, men politiet vil gjerne høre fra sjåføren eller andre som har ferdes i skogen søndag den 10. juli.

En musiker har sett en lys bil som kunne likne en varebil, stoppe med lysene på omkring klokken 3.15 den 10. juli, da han kjørte ned fra motorveien. Bilen stoppet ved en utsalgsbutikk, som bare ligger noen hundre meter fra Korsør Stasjon hvor Emilie Meng sist ble sett i live en snau time senere.

Ettersøkningen fortsetter i dag, men troen på å finne den forsvunnede tenåringsjenta blir mindre dag for dag. Hun forsvant klokken 4 den 10. juli, etter hun kom med toget fra Slagelse med to venninner hun hadde vært på fest med.

Både politiet og hundrevis av frivillige har gjennomsøkt store områder i og omkring Korsør i ettertid, men det er inntil videre ikke funnet spor etter den nå 18-årige Emilie Meng.

Den tidligere etterforskningslederen Kurt Kragh, forteller at han ville grepet etterforskningen an på samme måte som politiet.

- Jeg ville satt en passer i et kart rundt det området Emilie Eng forsvant, og tatt den 8-10 km ut. Og så ville jeg kontaktet hundeavdelingen og svømmere og sette dem til å lete i våtområder og skogen innenfor denne radiusen, forteller han.