Voldelig og brutal bande vinner frem: Nye medlemmer skal drikke blod

28/11/2017 14:00

Anniken Hauge

112
Blod-drikkende MC-klubb ekspanderer i Norden.

Den beryktede MC-klubben Satudarah har nå beveget seg nordover fra opprinnelseslandet Nederland.

I en dokumentar om MC-klubben Satudarah ser man et svart og hvitt ansikt forent i en strøm av blod. Merket finnes på ryggen til stadig flere norske bikere og MC-klubbmedlemmer som har blitt med i den internasjonale én-prosent-klubben Satudarah. 

Merket på jakkene er symbolsk for klubbens ideologi: Satudarah betyr 'One blood', og medlemmene er 'brødre' av alle hudfarger som gjennomgår et opptaksrituale hvor det drikkes blod.

Den beryktede klubben ble opprettet i Nederland for 27 år siden. I de senere årene har den spredt seg til over 18 land inkludert Norge, nærmere bestemt til byen Stavanger.

Leder for seksjon for organisert kriminalitet i Rogaland, Bjørn Vidar Bollestad, sier til NRK at de har kjennskap til den beryktede klubben, men at de samtidig vet lite om hvordan klubben opererer i Norge: 

- Det vi vet er fra utlandet. Der er det en beryktet klubb, spesielt i Holland, hvor enkeltmedlemmer blant annet er dømt for drap, utpressing og ikke minst narkotikaomsetning, sier han til NRK.

Klubben vinner frem i Skandinavia: De ernærer seg ved kriminalitet, benytter seg av vold, og utfører mystiske, hemmelige ritualer. Men selv om Satudarah er en relativt ny klubb i bandemiljø, er spillerne de samme. 

NRK har også vært i kontakt med et tidligere norsk medlem av klubben, som risikerer livet ved å advare andre.

- Satudarah har kommet til Norge. Eventyret startet i begynnelsen av juni. Vi er nå seks medlemmer, men flere er på vei og vi håper å bli så mange som mulig. Foreløpig holder vi oss i Stavanger, men det kommer til å komme avdelinger i flere byer. Det er mange som er interesserte, sier Ronny, leder og talsmann for Satudarah MC Norway til NRK i et tidligere intervju.

Ronny, som kun vil bli omtalt ved fornavn, har flere tunge narkotikadommer bak seg, men hevder at de ikke har noe med Satudarah å gjøre. Klubbens ambisjon er å være en god kameratgjeng med felles interesser, mener han.

Kripos skal være orientert om bandens etablering her til lands, og følger situasjonen tett. De opplyser også at Satudarah MC er i konflikt med MC-klubben Hells Angels i Nederland.

 

Se traileren til dokumentaren om Satudarah MC nedenfor: