Voldelig og brutal bande vinner frem: Nye medlemmer skal drikke blod

28/11/2017

Anniken Hauge

112
Blod-drikkende MC-klubb ekspanderer i Norden.

Den beryktede MC-klubben Satudarah har nå beveget seg nordover fra opprinnelseslandet Nederland.

I en dokumentar om MC-klubben Satudarah ser man et svart og hvitt ansikt forent i en strøm av blod. Merket finnes på ryggen til stadig flere norske bikere og MC-klubbmedlemmer som har blitt med i den internasjonale én-prosent-klubben Satudarah. 

Merket på jakkene er symbolsk for klubbens ideologi: Satudarah betyr 'One blood', og medlemmene er 'brødre' av alle hudfarger som gjennomgår et opptaksrituale hvor det drikkes blod.

Den beryktede klubben ble opprettet i Nederland for 27 år siden. I de senere årene har den spredt seg til over 18 land inkludert Norge, nærmere bestemt til byen Stavanger.

Leder for seksjon for organisert kriminalitet i Rogaland, Bjørn Vidar Bollestad, sier til NRK at de har kjennskap til den beryktede klubben, men at de samtidig vet lite om hvordan klubben opererer i Norge: 

- Det vi vet er fra utlandet. Der er det en beryktet klubb, spesielt i Holland, hvor enkeltmedlemmer blant annet er dømt for drap, utpressing og ikke minst narkotikaomsetning, sier han til NRK.

Klubben vinner frem i Skandinavia: De ernærer seg ved kriminalitet, benytter seg av vold, og utfører mystiske, hemmelige ritualer. Men selv om Satudarah er en relativt ny klubb i bandemiljø, er spillerne de samme. 

NRK har også vært i kontakt med et tidligere norsk medlem av klubben, som risikerer livet ved å advare andre.

- Satudarah har kommet til Norge. Eventyret startet i begynnelsen av juni. Vi er nå seks medlemmer, men flere er på vei og vi håper å bli så mange som mulig. Foreløpig holder vi oss i Stavanger, men det kommer til å komme avdelinger i flere byer. Det er mange som er interesserte, sier Ronny, leder og talsmann for Satudarah MC Norway til NRK i et tidligere intervju.

Ronny, som kun vil bli omtalt ved fornavn, har flere tunge narkotikadommer bak seg, men hevder at de ikke har noe med Satudarah å gjøre. Klubbens ambisjon er å være en god kameratgjeng med felles interesser, mener han.

Kripos skal være orientert om bandens etablering her til lands, og følger situasjonen tett. De opplyser også at Satudarah MC er i konflikt med MC-klubben Hells Angels i Nederland.

 

Se traileren til dokumentaren om Satudarah MC nedenfor:

Læs også:

Bergensbanen stengt: Passasjerer måtte overnatte på toget Bergensbanen og flere fjelloverganger ble stengt på grunnlag av uvær. Passasjerene har overnattet på toget i natt.
Etter ny studie: Forskere kommer med advarsel til personer som sover for lite Sover du for lite? Det kan få store konsekvenser for deg. Hvis du sover mindre enn fem timer om natten, øker det risikoen for en blodpropp.