En enkelt og smakfull middagsgryte med kjøttdeig, grønnsaker og potet.
Akkurat nå leser andre
Denne gryteretten passer for hele familien, og er super å diske opp med i en hektisk hverdag.
Her skal du bruke en av de gode, tunge støpejerngrytene – det blir best.
Ingredienser (4 porsjoner):
-
400 g karbonadedeig eller kjøttdeig
-
2 ss margarin eller olje til steking
-
1 stk. løk i skiver
-
4 stk. gulrot i skiver
-
2 stilker stilkselleri (stangselleri) i skiver
-
4 stk. potet i grove biter
-
1 boks hakkede hermetiske tomater
-
5 dl vann
-
0,5 stk. kjøttbuljongterning
-
2 ss tomatpuré
-
1 ss tørket oregano
-
0,5 ts salt
-
0,25 ts pepper
Fremgangsmåte:
1. Stek kjøttdeig i margarin eller olje på høy varme i en jerngryte.
2. Kutt løk, gulrot og stilkselleri i skiver og potet i grove biter.
3. Ha grønnsaker og potet i gryten, og stek i et par minutter før du tilsetter resten av ingrediensene.
4. La gryta koke i 15-20 minutter og smak til med salt og pepper.
Server gjerne med brød eller flatbrød.
Oppskriften er hentet fra Matprat.no.
Sulten på mer? Sjekk ut vår MAT-SEKSJON!