Forside LIVSSTIL Seks vinmyter du bør kjenne til

Seks vinmyter du bør kjenne til

Det finnes mange påstander om vin, men ikke alle stemmer.

Akkurat nå leser andre

Rødvin blir bare bedre med alderen, og vin har generelt godt av å åpnes noen timer før den drikkes.

Dette er noen av de mange mer eller mindre udokumenterte påstandene om den edle drikken.

Her er seks vanlige vinmyter avkreftet:

Les også

  1. Dyp bunn betyr bedre vin
    Flaskens fordypning har ingen sammenheng med kvaliteten. Den stammer fra gamle produksjonsmetoder og brukes i dag mer av estetiske grunner.

  2. Vin med kork er bedre enn skruelokk
    Skruelokk har fortsatt et dårlig rykte i enkelte land, men brukes på kvalitetsvin, særlig i Australia og New Zealand. Det handler mest om tradisjon.

  3. Høy alkoholprosent gir bedre vin
    Tidligere kunne lav alkoholprosent indikere umodne druer, men i dag er dyrkingsmetodene forbedret. Høy alkoholprosent betyr ikke nødvendigvis bedre vin.

  4. Vin blir alltid bedre med alderen
    De fleste viner er laget for å drikkes med en gang. Kun spesielle og dyrere viner har godt av lagring.

  5. Vin må lufte noen timer før servering
    Vanlige viner trenger sjelden lufting. Hvis en vin skal iltes, bør den helles over i en karaffel, ikke bare få proppen fjernet.

  6. Man bør ikke drikke den siste slanten i flasken
    Med mindre vinen har synlig bunnfall, kan du trygt drikke alt. Gamle viner bør derimot dekanteres forsiktig for å unngå bunnfall i glasset.

Disse mytene viser at ikke alt vi tror om vin nødvendigvis stemmer – det viktigste er å finne det man liker best!

Les også

Ads by MGDK