Te inneholder mange sunne vitaminer og mineraler hvis den tilberedes riktig
Akkurat nå leser andre
En rask tur i mikrobølgeovnen kan virke som den enkle løsningen når teen har blitt kald.
Men ifølge forskere er dette langt fra noen god idé. Det ødelegger både smaken og de gunstige stoffene i teen – og gjør opplevelsen til en skuffelse, sier eksperter til mediet Daily Star.
Professor Mark Miodownik fra University College London opplyser at de naturlige stoffene i te – spesielt flavonoider, som er kjent for sin smak og helsefremmende egenskaper – fordamper når teen varmes opp igjen i mikrobølgeovnen. Resultatet er en flat, bitter kopp uten de egenskapene som gjør teen verdt å drikke.
Les også
Og situasjonen blir ikke bedre hvis du er i 10 kilometers høyde. Lavt trykk og tørr kabinluft i fly fører til at smaks- og luktesansen forringes, noe som gjør en ellers velsmakende kopp te til en smakløs opplevelse. Miodownik anbefaler derfor å si nei takk til te om bord på fly.
Også med det britiske merket Yorkshire Tea anbefales ikke bruk av mikrobølgeovn. De trekker spesielt fram at teen endrer karakter dersom det er tilsatt melk og sukker, noe mange foretrekker. Den beste løsningen? Kok opp vannet igjen og brygg en ny kopp – selv om det tar litt lengre tid.
Professor Quan Vuong fra Newcastle University støtter det, og anbefaler også at du venter med å tilsette melken til teen er gjennomtrukket. Den beskytter viktige plantestoffer som polyfenoler og teanin, som har vist potensial i forebygging av alvorlige sykdommer som kreft og hjerteproblemer.
Konklusjonen er klar: For både smakens og helsens skyld – dropp mikrobølgeovnen og gi deg selv den fulle teopplevelsen hver gang.