Sunn nytelse på menyen? Prøv denne kaken, som er sukkerfri, deilig og overraskende enkel å bake.
Akkurat nå leser andre
Antall: 8-10 stk
Total tid: ca. 50 minutter
Perfekt til: Ettermiddagskaffe, brunsj eller som et friskt alternativ til tunge desserter
Ingredienser
Tørre ingredienser:
-
200 g mandelmel (eller finmalte mandler)
Les også
-
1 ts bakepulver
-
1 klype salt
Våte ingredienser:
-
3 egg
-
3 ss flytende søtningsmiddel (f.eks. SukrinSyrup eller fibersirup gold)
-
2 ss gresk yoghurt eller skyr
-
Skall og saft av 1 økologisk sitron
-
1 ts vaniljepulver eller vaniljeekstrakt
Topping (valgfritt):
-
Et tynt lag skyr rørt opp med litt sitron og vanilje
-
Et dryss hakkede pistasjnøtter eller litt revet sitronskall
Slik gjør du det
-
Forvarm ovnen til 175°C (vanlig stekeovn) og kle en liten springform (ca. 20 cm) med bakepapir eller smør den lett.
-
Bland mandelmel, bakepulver og salt i en bolle.
-
I en annen bolle, visp sammen egg, søtningsmiddel, yoghurt, sitronsaft, skall og vanilje til det er luftig.
-
Tilsett de tørre ingrediensene til de våte ingrediensene og rør til deigen er jevn.
-
Hell røren i formen og stek kaken i ca. Stek i 30-35 minutter, eller til de er gylne og gjennomstekt (sjekk med en tannpirker – den skal komme ren ut).
-
La kaken avkjøles helt på rist.
-
Topp med lemon curd og litt pynt, om ønskelig, eller nyt det som det er!
Tips:
Vil du gjøre den ekstra luksuriøs kan du servere den med et lite dryss frysetørkede bær eller en klatt kokosskum ved siden av.