Denne maten kan gjøre underverker for kroppen din.
Akkurat nå leser andre
Du har den kanskje allerede i kjøleskapet, gjemt bak sennep og syltede rødbeter.
Men det er på tide at pepperrot får sin faste plass på middagsbordet – spesielt hvis du er eldre.
Fersk revet pepperrot er ikke bare et klassisk tilbehør til fisk og kjøtt.
Det er en naturlig helsebombe som kan gjøre underverker for både fordøyelsen og leddgiktsmerter.
I generasjoner har folkemedisinen brukt pepperrotrot mot alt fra forkjølelse til leddsmerter, og nå peker nye helsetips nok en gang på rotens effektive effekter.
Les også
Rik på vitaminer som A, C og B, samt mineraler som jern, magnesium og kalium, er pepperrot ikke bare en smaksforsterker – den virker aktivt i kroppen.
De essensielle oljene i den sterke roten kan rense bihulene og redusere forkjølelsessymptomer.
Og det stopper ikke der
For leddsmerter eller ømme muskler kan fersk revet pepperrot påføres direkte på huden og bidra til å redusere både hevelse og smerte.
Det er også kjent for å lindre problemer med isjias og senebetennelse.
Les også
Og den er en sann venn for magen.
Selv i det gamle Roma ble pepperrot brukt til å fremme fordøyelsen, øke appetitten og bekjempe oppblåsthet.
I dag anbefales det som et naturlig middel mot forstoppelse og som støtte for en treg metabolisme.
Den sterke smaken gjør pepperrot ideell til supper, sauser, gryteretter og grillretter.
Men det er den ferske versjonen du bør gå for – det er der de kraftige helbredende egenskapene skjuler seg.