Forside LIVSSTIL Derfor bør du alltid ha dette i panna når du...

Derfor bør du alltid ha dette i panna når du koker ris

Et bittelite grep på kjøkkenet kan gjøre ris til noe du faktisk gleder deg til å spise.

Akkurat nå leser andre

Ris er kanskje ikke det mest spennende på tallerkenen – men det kan den bli. Ifølge matekspert Mimi Morley handler det bare om én enkel ingrediens du allerede har hjemme. Det skriver Express.

Og nei, det er verken olje, smør eller buljong.

Mimi Morley, som jobber som oppskriftsutvikler for HelloFresh, har testet utallige metoder for å koke ris. Hennes beste tips? Stek litt hvitløk i smør før du tilsetter vannet.

«Det gir en helt annen dybde i smaken», sier hun.

For ekstra piff anbefaler hun også å tilsette noen spisskummenfrø – spesielt hvis du skal lage noe indisk – og bytte ut salt med grønnsaks- eller kyllingbuljong.

Les også

Sånn koker du perfekt ris for to:

  1. Skyll 150 g basmatiris.
  2. Kok opp 300 ml vann.
  3. Stek 1–2 fedd hvitløk (og ev. spisskummen) i litt smør i kjele først.
  4. Tilsett vann, ris og ¼ ts salt eller buljong.
  5. Når det koker: legg på lokk og skru ned varmen.
  6. La det småkoke i 10 min – og trekk kjelen av varmen i 10 min til.

Resultatet? Smaksrik, aromatisk ris – helt uten tørr kylling eller kjedelig saus for å redde retten.

Men trikset funker ikke bare på ris. Mimi bruker gjerne hvitløk som en siste finish i sauser, supper og til og med over ferdigstekte poteter.

«Rist hvitløken godt til den er skikkelig gyllen. Det gir en karamellisert smak som løfter hele måltidet», sier hun.

Og vil du virkelig briljere? Prøv også å røre inn langsomt karamellisert løk i sausen.

Les også

«Den gjør underverker.»

Kort oppsummert: Hvitløk + smør = magi. Neste gang du lager ris, test det selv – og gjør kveldens middag hakket mer spennende.

Ads by MGDK