Det er en viktig detalj mange glemmer.
Akkurat nå leser andre
Poteter er en klassiker på middagsbordet, og potetbåtvarianten er en som har blitt populær som en enkel og populær tilbehørsrett til både hverdag og fest.
Mange matentusiaster glemmer imidlertid en av de viktigste tingene når de lager potetbåter.
Fordi selv en enkel rett som ovnsbakte potetbåter krever presisjon og omtanke hvis resultatet skal bli perfekt sprøtt på utsiden og mykt på innsiden.
Den vanligste feilen mange gjør når de lager potetbåter handler om hvordan oljen brukes.
Ifølge Gunilla von Heland, matskaper og ekspert i Expressens Alt om mat, handler det om å fordele oljen riktig.
Les også
«Det er viktig å blande potetbåtene godt med oljen og eventuelle krydder. Du kan enten blande det i en stor bolle, eller du kan dryppe det over og blande det direkte på stekeplaten», sier hun.
Måten du blander potetene på bidrar til at alle bitene får en jevn overflate og blir stekt jevnt.
En annen viktig detalj er bruken av bakepapir, noe som reduserer risikoen for at potetene brenner seg i ovnen. Poteter har et naturlig høyt stivelsesinnhold, noe som øker risikoen for at de setter seg fast – spesielt hvis du dropper bakepapiret.
Ovnstemperaturen bør holdes rundt 200 grader, uavhengig av om du bruker varmluft eller over-/undervarme.
Matskaperen bruker vanligvis rosmarin og timian til å krydre potetene sine, men du står selvfølgelig fritt til å kombinere hvilke krydder du liker.