Tar du med deg telefonen på toalettet? Les dette og du vil ALDRI gjøre det igjen

21/04/2024 16:00

Sofie

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det har blitt ganske vanlig å ta med smarttelefoner på do for underholdning eller for å fordrive tiden, men denne vanen viser seg nå å være mer skadelig enn antatt.

Det har blitt ganske vanlig å ta med smarttelefoner på do for underholdning eller for å fordrive tiden, men denne vanen viser seg nå å være mer skadelig enn antatt. 

Vår avhengighet av smarttelefoner har vokst fra å være enkle verktøy for navigasjon og vekkerklokker til å være konstante følgesvenner for underholdning og distraksjon i hverdagen.

Dette inkluderer alt fra netthandel og å se serier, til å bla gjennom sosiale medier, selv på toalettet. 

Disse tilsynelatende avslappende multitasking-øyeblikkene er faktisk grobunn for bakterier, viser nyere forskning.

Forskerne brukte inokulasjonstesten for adenosintrifosfat (ATP) for å oppdage mikroorganismer som ikke kan sees med det blotte øye. 

En forbrukerundersøkelse med over 2000 britiske deltakere avslørte at en fjerdedel aldri har rengjort telefonen sin og 59 % bruker den på toalettet. 

I tillegg er det 15 % som ikke vasker hendene etter toalettbesøk, noe som øker risikoen for overføring av bakterier til telefonene.

Jamie Woodhall, teknologiinnovasjonssjef, understreker at 80 % av infeksjonene overføres ved berøring og anbefaler regelmessig håndvask og rengjøring av telefonen med antibakterielle våtservietter for å hindre spredning av sykdom.

En studie fra Initial Washroom Hygiene viser at over halvparten av smarttelefonene som er testet er svært forurenset, med mer enn dobbelt så mye bakterier som et toalettsete, og noen til og med opptil seks ganger mer. 

Det skriver The Mirror

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.