Vinner pris

03/07/2024 09:21

Yvonne Thomsen

FOTO: MAIPO FILM / NRK
FOTO: MAIPO FILM / NRK
Norsk tv-serie vinner prestisjetung pris

Allerede før den er å se på norske tv-skjermer har den nye dramaserien på NRK vunnet flere prestisjetunge priser.

Fantastisk start
Valencia International Film Festival, også kjent som Cinema Jove, foregikk i Valencia fra 20. til 29. juni og ble rundet av med prisutdeling lørdag kveld. Der vant «Dates in Real Life» både i kategorien beste serie og ung-juryens pris for beste serie.

– Dette er nok et bevis på at norsk TV-drama er bransjeledende. Det er også fint å se at serien resonnerer godt med ung-juryen, sier eksekutiv produsent hos NRK Alec Thom i en pressemelding.

– Det er en fantastisk start for serien å vinne hele tre internasjonale priser allerede før premieren her i Norge. At samtlige priser er «beste serie» er utrolig stas, og vi er jo spesielt fornøyd med å vinne prisen fra ungdomsjuryen. Vi vet jo alle at de unge vet best, sier Petter Onstad Løkke, produsent for serien hos Maipo Film.

En reise i date-kulturen
«Dates in Real Life» følger Ida, som har vært sammen med kjæresten Marvin i tre år, men aldri møtt ham fysisk. Når Marvin plutselig gjør det slutt, må Ida finne seg noen i den fysiske verden. Det byr på en rekke utfordringer.

– Det er utrolig gøy at vi vinner både juryprisen og prisen fra den yngre juryen. Dette er en serie som har det spennet: Den er for dem som kjenner seg igjen i Idas online-liv og reise i date-kulturen, men også for dem som ønsker et innblikk i en yngre generasjons virkelighet, sier serieskaper Jakob Rørvik.

«Dates in Real Life» er produsert av Maipo Film for NRK, og har premiere i starten av september.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.