Her er de beste triksene for å bli kvitt olje i oppkjørselen: Fra kattesand til havregryn

09/06/2024 17:00

Emma

Biler
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Er oppkjørselen din også flekkete etter at stygge lekkasjer av motorolje har dryppet på flisene?

Oljeflekker forårsaket av motorolje som lekker fra bilens motor er ikke den fineste dekorasjonen for oppkjørselen eller carporten.

Over tid vil bileiere oppleve at oljen lekker ut av motoren og akkumuleres på bakken.

I stedet for å bruke en formue på kjemikalier for terrasserengjøring, har rengjøringsentusiaster delt at et vanlig husholdningselement er alt som trengs.

En frustrert kvinne ba om hjelp på en Facebook-side for rengjøringsentusiaster etter å ha funnet ut at oppkjørselen hennes var dekket av motorolje.

Det skriver Express.

«Så lenge det ikke er flytende»

Noen av de mer merkelige forslagene fra gruppen var å bruke kattesand og havregryn, da de begge jobber for å absorbere flekkene.

Adrianna Tomkins sa: "Legg kattesand på den for å suge opp overflødig, skrubb deretter med blekemiddel og vaskemiddel, skyll av. Kanskje det må gjentas."

Michele Watkins kommenterte: "Legg litt kattesand på den. Feie og gjenta. Så varmt vann."

Philip Williams skrev: "Ta havregryn på for å absorbere det. Hvis det er en pølse med olje, er det lettere å øse den opp."

Christine Kelly sa: "Kattesand suger det opp tilsynelatende, sett et innlegg her tidligere."

Michael Wilson foreslo: "Bruk kattesand eller et billig såpepulver, men definitivt ikke flytende."

La og skyll etter

Paige Bradley skrev: "Har noen noen råd for å fjerne olje? Bilen min lekket olje og har ødelagt oppkjørselen vår fullstendig."

Gruppemedlemmer foreslo en rekke vanlige husholdningsprodukter for å fjerne flekkene, men et tips som stadig dukket opp var å bruke pulverisert vaskemiddel.

Dawn sa: "Spre et tykt lag såpepulver og la det være i fred. Når det regner, skal det vaske bort flekkene."

Wendy Ashton sa: "For den enkleste løsningen bruker jeg det billigste biologiske vaskepulveret du kan finne, jo vanskeligere jo bedre"

"Spray deretter lett med en vannkanne bare for å fukte den, pulveret bringer oljen til overflaten og det er ingen skrubbing nødvendig."

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.