Kjent bilmerke begjærer seg konkurs

19/07/2024 22:58

Emma

Biler
Foto: Youtube
Et kjent bilmerke begjærer seg konkurs.

Det er alltid synd når du må vinke farvel til noe som noen har holdt kjært - og det er akkurat den typen situasjon vi er i akkurat nå.

Et populært bilmerke har valgt å begjære seg konkurs etter lang tid i trøbbel.

Selskapet som nå lukker et lengre kapittel er Fisker Inc., som ledes av dansken Henrik Fisker.

Det skriver Reuters.

Selskapet har lenge slitt med økonomiske problemer, og de mislykkede forhandlingene med en stor bilprodusent om en mulig investering har nå resultert i en uunngåelig konkurs.

Ifølge Reuters har Fisker Inc. vært på randen av konkurs i noen tid, og situasjonen ble bare verre da skuffende økonomiske resultater førte til at FDM advarte forbrukerne mot å kjøpe selskapets biler på grunn av faren for konkurs.

Tidligere var det stor etterspørsel etter Fisker Ocean, som er selskapets populære elbilmodell, og hele 65.000 sto på venteliste.

Firmaet møtte imidlertid betydelige utfordringer med å levere bilen i tide, noe som skapte frustrasjon blant potensielle kunder.

I februar åpnet US National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) en undersøkelse av Fisker Ocean over klager om problemer med å skifte gir.

Tidligere i år hadde NHTSA også etterforsket bilen for påståtte bremseproblemer, noe som ytterligere skadet selskapets omdømme og økonomi.

Fisker Inc. har tidligere uttalt at de ville kjempe mot konkursen til siste slutt - men nå gikk det ikke lenger.

Konkursbegjæringen avslutter en turbulent periode for Henrik Fisker og hans selskap, som hadde store ambisjoner om å revolusjonere elbilmarkedet.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.