Porsche trekker tilbake populær bilmodell: Hundrevis berørt i Norge

01/05/2024 09:16

Emma

Biler
Foto: Basel Al seoufi / Shutterstock.com
Foto: Basel Al seoufi / Shutterstock.com
Porsche kaller nå tilbake bilmodellen til verksted.

I januar i år kunngjorde Porsche en tilbakekalling av 858 av sine elektriske biler, Taycan, produsert mellom 18. september 2020 og 22. juni 2023, grunnet en feil i en celle i høyspentbatteriet som kunne føre til kortslutning og brann.

Nå annonserer Porsche ytterligere to tilbakekallinger som omfatter 2936 Taycan-biler produsert fra 2019 til 2023, og 4522 biler produsert fra 2018 til 2024. I begge tilfeller er det en mulig feil i en battericelle som kan forårsake kortslutning og dermed brann.

Tyske Kraftfart Bundesamt (KBA) har beordret tilbakekallingene, og bilene må derfor inn til et autorisert verksted for kontroll av batteriet og eventuelt utskifting av defekte celler.

Mange i Norge

Ifølge den norske Porsche-importøren er omtrent 200 biler i Norge berørt av dette. Eierne vil bli kontaktet av sitt lokale Porsche-senter. De feilaktige cellemodulene må skiftes ut dersom det oppdages unormale tilstander.

Tilbakekallingen startet i januar 2024 for de berørte bilene, og arbeidet med utbedringer er allerede godt i gang.

Porsche Taycan har vært en svært populær elbil i Norge, mye på grunn av muligheten til å anskaffe en avgiftsfri Porsche før regjeringen innførte moms på de dyreste elbilene.

Opplysningsrådet for veitrafikken rapporterer at det siden 2018 er solgt 5165 Porsche Taycan i Norge, og i tillegg er 292 biler bruktimportert.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.