Grillsesongen er her: Dette er tingene du aldri bør gi hunden din

24/05/2024 23:00

Emma

Dyr
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Hunden er en trofast følgesvenn og en integrert del av mange familier. Derfor er det ikke uvanlig at den firbente vennen av og til får lov til å nyte herlighetene i grillen.

Med stigende temperaturer og sommer rett rundt hjørnet, er mange mennesker opptatt med å få sine terrasser og hager klar for sommeren.

Ofte betyr dette at grillen er hentet frem fra sitt vinterskjulested, og for noen har den allerede blitt tent opp et par ganger som en velkomst til kommende sommertid.

Det skriver Mirror.

Hunden er en trofast følgesvenn og en integrert del av mange familier.

Derfor er det ikke uvanlig at den firbente vennen av og til får lov til å nyte herlighetene i grillen.

Selv om det kan være fristende å inkludere kjæledyrene dine i festlighetene, er det viktig å være klar over risikoen som visse grillmatvarer utgjør for våre elskede hunder.

Mange matvarer som vi mennesker liker uten problemer, kan være direkte skadelige for hunder og bør unngås for enhver pris.

Canine Cottages, i samarbeid med veterinær og dyreernæringsfysiolog Dr. Charley Webb, har identifisert fem typer grillmat som utgjør den største risikoen for hunder.

Nesten 90% av kjæledyrseiere er ikke klar over at maiskolber utgjør en risiko for kjæledyrene sine. Selv om maisen i seg selv ikke er skadelig, kan kolbene forårsake kvelning eller alvorlige tarmblokkeringer hos hunder, noe som i verste fall kan være dødelig. Dette gjør maiskolber til en av tingene med grillen som hunder absolutt bør unngå.

Rått kjøtt

Når du organiserer en grillfest, er det viktig å sørge for at rått kjøtt og fisk holdes utenfor rekkevidde av hundens nysgjerrige neser. Rått eller underkokt kjøtt kan bære bakterier som salmonella og listeria, noe som kan være farlig for hunder, så det er viktig å være oppmerksom og holde maten borte fra dem.

Kebabspyd

Når du griller spyd, er det viktig å holde dem utenfor kjæledyrets rekkevidde.

Trespyd kan skade hundens munn og fordøyelsessystem, eller i verste fall sette seg fast og forårsake kvelning, noe som kan være livstruende.

Selv om en hund kan fordøye små biter av et trespyd i noen tilfeller hvis det brytes ned, kontakt veterinær umiddelbart hvis hunden din begynner å kaste opp eller viser tegn på ubehag etter å ha tygget på spyd.

Hvitløk og løk

Hvitløk og løk er populære krydder i mange grillretter, inkludert burgere, men de er ekstremt skadelige for hunder.

Det viser seg at omtrent syv av ti kjæledyrseiere ikke innser at inntak av hvitløk og løk kan være farlig for hundene deres. Disse ingrediensene kan forårsake fordøyelsesproblemer, inkludert kvalme, magesmerter og diaré, og i verre tilfeller kan de forårsake omfattende organskader som potensielt kan være dødelige.

Men hva tåler hunden?

Når vi snakker om mat som er trygg for hundene våre, kan følgende betraktes som hundevennlig:

  1. Enkelt svinekjøtt, biff, kylling og laks, som alle må være riktig tilberedt og uten krydder.

  2. Grillede grønnsaker uten tilsetningsstoffer.

  3. Litt frisk frukt, men unngå druer, plommer, fersken, rosiner og eplefrø - prøv å gi dem bananer, appelsiner, ananas eller mango i stedet.

  4. Poteter og søtpoteter, som må være fullt kokte, da rå poteter inneholder solanin, en forbindelse som er giftig for hunder.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.