Grillsesongen er her: Disse tingene må du aldri gi hunden din

18/04/2024 13:53

Emma

Dyr
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hunden er en trofast følgesvenn og en integrert del av mange familier.

Med stigende temperaturer og sommer rett rundt hjørnet, er mange i full gang med å gjøre terrasser og hager klar for sommeren.

Ofte betyr dette at grillen hentes frem fra vinter gjemmestedet, og for noen har den allerede blitt tent noen ganger som en velkomst til kommende sommertid.

Hunden er en trofast følgesvenn og en integrert del av mange familier.

Derfor er det heller ikke uvanlig at den firbeinte av og til får lov til å nyte grillens herligheter.

Selv om det kan være fristende å inkludere kjæledyrene dine i festlighetene, er det viktig å være klar over risikoen som visse grillmater utgjør for våre elskede hunder.

Mange matvarer som vi mennesker nyter uten problemer kan være direkte skadelige for hunder og bør unngås for enhver pris.

Canine Cottages, i samarbeid med veterinæren og dyreernæringseksperten Dr. Charley Webb identifiserte fem typer grillmat som utgjør den største risikoen for hunder.

Maiskolbe

Nesten 90 % av kjæledyreierne er uvitende om at maiskolber utgjør en risiko for kjæledyrene deres. Selv om liktornene i seg selv ikke er skadelige, kan kolbene forårsake kvelning eller alvorlige tarmblokkeringer hos hunder, noe som i verste fall kan være dødelig. Dette gjør maiskolber til en av tingene på grillen som hunder absolutt bør unngå.

Rått kjøtt

Når du organiserer en grillfest, er det viktig å sørge for at rått kjøtt og fisk holdes utilgjengelig for hundens nysgjerrige snuter. Rått eller underkokt kjøtt kan bære bakterier som salmonella og listeria, som kan være farlig for hunder, så det er viktig å være oppmerksom og holde maten unna dem.

Kebabspyd

Når du griller spyd, er det avgjørende å holde dem utilgjengelig for kjæledyrene dine. Trespyd kan skade hundens munn og fordøyelsessystem, eller i verste fall sette seg fast og forårsake kvelning, som kan være livstruende. Selv om en hund i noen tilfeller kan få i seg små biter av et trespyd hvis den går i stykker, søk veterinærhjelp umiddelbart hvis hunden begynner å kaste opp eller viser tegn på ubehag etter å ha tygget på et spyd.

Hvitløk og løk

Hvitløk og løk er populære krydder i mange BBQ-retter, inkludert burgere, men de er ekstremt skadelige for hunder.

Det viser seg at omtrent syv av ti dyreeiere ikke er klar over at inntak av hvitløk og løk kan være farlig for hundene deres. Disse ingrediensene kan forårsake fordøyelsesproblemer, inkludert kvalme, magesmerter og diaré, og i verre tilfeller kan de forårsake omfattende organskader som potensielt kan være dødelige.

Men hva tåler hunden?

Når vi snakker om mat som er trygt for hundene våre, kan følgende anses som hundevennlig:

• Enkelt svinekjøtt, biff, kylling og laks, som alle må tilberedes riktig og uten krydder.

• Grillede grønnsaker uten tilsetningsstoffer.

• Litt frisk frukt, men unngå druer, plommer, fersken, rosiner og eplekjerner – prøv å gi dem bananer, appelsiner, ananas eller mango i stedet.

• Poteter og søtpoteter, som må være ferdigkokte, da rå poteter inneholder solanin, en forbindelse som er giftig for hunder.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Vaskemaskinen er full av bakterier: Med dette trikset vil du utrydde dem på kort tid I de fleste hjem er vaskemaskinen ofte i bruk - og dette betyr også at du bør sørge for at den holdes ren.