Har din hund eller katt vært rammet av demens? Se etter disse tegnene

05/05/2024 16:00

Sofie

Dyr
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Disse tegnene kan signalisere at kjæledyret ditt kan ha blitt påvirket av den alvorlige sykdommen.

Våre elskede hunder og katter er mer enn bare kjæledyr: de er våre firbeinte familiemedlemmer.

I sine unge år er de vanligvis energiske og klare for eventyr, men når alderdommen kommer snikende, kan noen kjæledyr utvikle en sykdom som ligner på demens hos mennesker. 

Dette betyr at de kan begynne å oppføre seg annerledes fordi hjernen deres ikke fungerer som den pleide. Det er noen tegn du kan se etter hvis du mistenker at hunden eller katten din har demens. 

Dette skriver det tyske mediet Espresso.

Disse tegnene kan signalisere at kjæledyret ditt lider av demens: 

- Desorientering

- Forvirring

– Glemsomhet

- Problemer med å lære nye ting

- Rastløshet

- Aggresjon

- Søvnløshet

Å avgjøre om et kjæledyr har demens krever hjelp fra en veterinær. Veterinæren vil se nærmere på kjæledyrets oppførsel og kan også ta noen tester som en blodprøve eller en CT-skanning for å finne ut hva som er galt.

Selv om det ikke finnes noen kur mot demens, kan vi fortsatt gjøre livet enklere for kjæledyrene våre. Medisiner kan bidra til å redusere symptomer som forvirring og rastløshet, noe som gjør kjæledyret ditt mer komfortabelt.

Men det er mer som kan gjøres enn å bare gi medisin. Du kan skape et trygt og forutsigbart hjem for kjæledyret, sørge for jevnlige aktiviteter og ikke minst gi mye kjærlighet og oppmerksomhet. Disse tingene kan bidra til å gjøre hverdagen bedre, selv når kjæledyret føler seg usikker.

Med disse tiltakene kan vi hjelpe våre eldre kjæledyr å leve de siste årene med så mye trøst og glede som mulig.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.