Har du også lurt på hvorfor hunden din spiser gress? Her er svaret

26/06/2024 08:00

Sofie

Dyr
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Les videre og finn ut hvorfor hunden din spiser gress.

Hunder er våre trofaste følgesvenner og vi kjenner deres vaner ganske godt. Men det er noen ganger atferdsmønstre som får oss til å lure på: Hvorfor spiser hunder gress? Er dette normalt eller bør vi bekymre oss?

Selv om hunder hovedsakelig er kjøttetere med forskjellige preferanser - fra kylling til biff - kan de noen ganger finne på å ta en munnfull ferskt gress.

Det kan virke rart ved første øyekast, men det er faktisk en del av deres naturlige oppførsel. Dette skriver det tyske mediet GEO.

I likhet med sine forfedre, ulvene, kan hunder også ha et variert kosthold som inkluderer plantemat. Ulver spiser gress, røtter og frukt, noe som betyr at forskerne ofte vurderer både ulver og hunder som altetende. 

Å tygge på gress er en sunn aktivitet for hunder. Gress er fullt av fiber og folsyre, som kan fremme fordøyelsen. Noen ganger kan en tørst hund også velge å tygge på gress når vann ikke er tilgjengelig.

Hvis hunden din bare spiser gress av og til, er det ingen grunn til bekymring. Men hvis det blir en vedvarende vane, kan det signalisere noe mer alvorlig. 

Ifølge veterinær Dr. Daphne Ketter fra Tierverhalten München overdreven gress spising kan tyde på at hunden har fordøyelsesproblemer eller kan ha svelget et fremmedlegeme. 

Hunder ønsker instinktivt å spise gress for å fremkalle oppkast og bli kvitt noe ubehagelig de har spist.

Det er imidlertid visse farer forbundet med at hunden din spiser gress. Gress forurenset med sprøytemidler eller skarpt gress kan utgjøre en risiko. Plantevernmidler kan være giftige for hunder og skarpe gresstrå kan skade mage-tarmkanalen. 

Hvis hunden din viser tegn på blodig avføring eller blod i oppkast, bør du umiddelbart oppsøke veterinær.

Som hundeeier bør du derfor holde øye med hvor hunden din spiser gress, spesielt hvis den er på brukt jordbruksareal. Hvis du merker overdreven gress spising eller hunden din virker syk, søk hjelp fra en veterinær. 

Å spise gress er vanligvis en ufarlig vane for mange hunder, men det er viktig å være klar over potensielle risikoer og søke veterinærråd hvis det er bekymringer.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.