Hundeekspert avslører: Disse hunderasene passer din personlighet

10/05/2024 12:00

Sofie

Dyr
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Les videre og finn ut hvilke hunder som passer din personlighet.

Hvilken hunderase passer best til din personlighet og livsstil? Hundeekspert Jeanette Muldoon fra The Family Dog Club avslører hvilken type hund som passer best til ulike personlighetstyper.

Det skriver The Mirror.

Mosjonisten 

Er du konstant i bevegelse og elsker utendørsaktiviteter? Muldoon fremhever hunderaser som en cairn terrier og en Jack Russell takket være deres høye energi og ivrige natur.

Ellers anbefaler hun en større hunderase som schæferhunder og border collier, som trives med intens fysisk trening og mental stimulering.

Den klembare bjørnen

Trenger du konstant nærhet? Muldoon påpeker at hunderaser som en cockapoo og en cocker spaniel er spesielt egnet for kjærlighetshungrige. Disse rasene elsker å være nær folket sitt og kan ha det vanskelig å være alene.

En Staffordshire bull terrier får også en varm anbefaling for sin lojale og kjærlige natur, og er derfor ideell for de som ønsker en hund som liker fysisk kontakt og selskap.

Karrieren fokuserte

For de som tilbringer mange timer hjemmefra kan mindre krevende hunderaser som en Bichon Frise og en Chihuahua være løsningen. Disse hunderasene trives på kortere daglige turer og tilpasser seg lett til en mer innendørs livsstil.

Muldoon advarer imidlertid mot å forlate en hund, uansett rase, hjemme alene for lenge, da det kan føre til atferdsproblemer. Hundelufter eller fleksibel arbeidstid anbefales dersom du jobber mye. 

Den introverte

Er du en av dem som av og til elsker litt alenetid? Da er husky, labrador og golden retriever gode valg. De er selvsikre og liker å ha litt tid for seg selv en gang i blant. Husky er spesielt kjent for å ikke være store klemmer, sier Muldoon, men det avhenger av den spesifikke hunden.

Så før du velger din neste hund, bør du vurdere hvordan dens karakter og behov vil passe inn i livet ditt – ikke bare i dag, men i mange år fremover.

Læs også:

Han legger oppvasktabletter i toalettet: Se nå hva som skjer En brusetablett er en vanlig husholdningsartikkel som ofte brukes til å rengjøre proteser eller badet. Men visste du at en brusetablett også kan brukes til å friske opp toalettet ditt?
Med dette trikset kan du få de gamle gule putene til å se nye ut: Kun 1 ingrediens kreves Puter endrer farge over tid, fra den helt hvite fargen til gul. Dette skyldes mange forskjellige faktorer, hvorav de vanligste er støvmidd og svette. Det hjelper ikke å bytte trekk, så her kommer et triks som hjelper.