Hundeekspert avslører: Disse hunderasene passer til din personlighet

10/05/2024 21:00

Emma

Dyr
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Les videre for å lære mer om hvilke hunder som passer din personlighet.

Hvilken hunderase passer best til din personlighet og livsstil? Hundeekspert Jeanette Muldoon fra The Family Dog Club avslører hvilken type hund som passer best for ulike personlighetstyper.

Det skriver Mirror.

Bevegelsesfolk

Er du stadig i bevegelse og glad i friluftsliv? Muldoon fremhever hunderaser som en cairn terrier og en jack russell takket være deres store energi og ivrige natur.

Ellers anbefaler hun en større hunderace som tyske hyrdehunde og border collier, som trives med intens fysisk utfoldende og mental stimulering.

Krammebjørnen

Trenger du konstant nærhet? Muldoon påpeker at hunderaser som cockapoo og cocker spaniel er spesielt egnet for de kjærlighetssultne. Disse rasene elsker å være nær menneskene sine og kan finne det vanskelig å være alene.

En staffordshire bullterrier får også en varm anbefaling for sin lojale og kjærlige natur, og er derfor ideell for de som ønsker en hund som liker fysisk kontakt og følgesvenn.

Karrierefokusert

For de som tilbringer mange timer hjemmefra, kan mindre krevende hunderaser som en bichon frisé og en chihuahua være løsningen. Disse hunderasene trives på kortere daglige turer og tilpasser seg lett til en mer innendørs livsstil.

Muldoon advarer imidlertid mot å forlate en hund, uavhengig av rase, alene hjemme for lenge, da det kan føre til atferdsproblemer. En hundelufter eller fleksibel arbeidstid anbefales hvis du jobber mye.

Introvert

Er du en av dem som noen ganger elsker litt alenetid? Da er huskie, labrador og golden retriever gode valg. De er selvsikre og liker å ha litt tid for seg selv en gang i blant. Huskyer er spesielt kjent for ikke å være den store kosen, sier Muldoon, men det avhenger av den spesifikke hunden.

Så før du velger din neste hund, bør du vurdere hvordan deres karakter og behov vil passe inn i livet ditt – ikke bare i dag, men i årene som kommer.

Læs også:

Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.
Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.