Hunden hyrder lam med spesiell teknikk: Internett dør av latter

10/07/2024 14:00

Emma

Dyr
OBS Arkivfoto / Foto: Shutterstock.com
OBS Arkivfoto / Foto: Shutterstock.com
Border collier har tatt internett med storm.

En landmann, fra Montana i USA, har på sin TikTok-konto @shyrish1994 delt en video som har gått viralt.

Det skriver Newsweek.

Med 55 millioner visninger og nesten 7 millioner likes, viser videoen denne svarte og hvite gjeterhunden som kontrollerer en flokk lam med det som ser ut som ren telepati.

Videoen begynner ganske uskyldig med omtrent en flokk lam som haster rundt et hjørne. De stopper brått ved synet av den Border Collieen, som med ingenting annet enn et fast blikk får dem til å snu seg og spenne seg i motsatt retning.

Border Colliens enkle måte å få full kontroll på har gjort TikTok-brukere veldig imponert.

Kommentarene strømmet inn, med en beundrer som proklamerte det "den beste fårehunden jeg noensinne har sett. Null innsats. 100% resultater."

Border Collien, kjent for sin intelligens og gjeterferdigheter, har en lang historie som uunnværlige hjelpere. American Kennel Club (AKC) beskriver dem som bemerkelsesverdig intelligente hunder som trives på jobb.

Opprinnelig avlet for å gjete sauer, er disse hundene kjent for sin evne til å håndtere husdyr.

I mellomtiden gir @shyrish1994 gårdsoppdateringer fra Montana et godt innblikk i gjeterhundens liv. Denne flittige hunden tilbringer lange dager med å gjete sauer, stelle kyr og til og med bli venn med en vill vaskebjørn.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.