Hunder og katter kan også få demens: Disse tegnene skal du se etter

07/05/2024 15:00

Emma

Dyr
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Alder påvirker oss alle, inkludert våre firbente venner.

Våre elskede hunder og katter er mer enn bare kjæledyr: de er våre firbente familiemedlemmer.

I sine unge år er de oftest energiske og klare for eventyr, men når alderdommen kryper inn, er det noen kjæledyr som kan få en sykdom som ligner på demens hos mennesker.

Dette betyr at de kan begynne å oppføre seg annerledes fordi hjernen deres ikke fungerer som før. Det er noen tegn å se etter hvis du mistenker at hunden eller katten din har demens.

7 symptomer

Ifølge det tyske medie Espresso,  kan følgende tegn signalere at kjæledyret ditt lider av demens:

  1. Forvirring

  2. Desorientering

  3. Forglemmelse

  4. Problemer med at lære nye ting

  5. Uro

  6. Aggresjon

  7. Søvnløshet

Å finne ut om et kjæledyr har demens krever hjelp fra en veterinær. Veterinæren vil se nærmere på kjæledyrets oppførsel og kan også gjøre noen tester som en blodprøve eller en CT-skanning for å finne ut hva som er galt.

Gjelder handel

Selv om det ikke finnes noen kur mot demens, kan vi fortsatt gjøre livet enklere for kjæledyrene våre.

Medisinering kan bidra til å redusere symptomer som forvirring og rastløshet, slik at kjæledyret ditt er mer komfortabelt.

Men det er mer du kan gjøre enn bare å gi medisin. Du kan skape et trygt og forutsigbart hjem for kjæledyret ditt, tilby regelmessige aktiviteter og ikke minst gi masse kjærlighet og oppmerksomhet.

Disse tingene kan bidra til å gjøre hverdagen bedre, selv når kjæledyret føler seg usikkert.

Læs også:

Dette er kroppens fysiske signaler når døden nærmer seg Døden er den naturlige avslutningen på livet. Kroppen kan bare holde ut i en begrenset tid, og kroppens signaler om at tiden er inne, er helt tydelige.
Kvinne legger sitronene sine i fryseren – så skjer magien som får nordmenn til å gape De færreste vet hvorfor du bør legge sitronene dine i fryseren.