Lei av ødelagte møbler? Hvordan lære katten din å ikke ødelegge møblene

22/05/2024 10:00

Sofie

Dyr
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det er noen måter du kan lære katten din å holde klørne fra møblene.

Katten er et populært kjæledyr, og med sin myke pels og morsomme personligheter er det egentlig ikke så rart.

For mange katteeiere er det imidlertid en konstant utfordring at kjæledyrene deres ødelegger møblene med klørne. Selv om sliping av klør er en naturlig del av kattens oppførsel, finnes det en rekke metoder som kan beskytte møblene samtidig som kattens behov dekkes.

Dette skriver det argentinske mediet El Diario.

Det første trinnet i prosessen er å tilby katten din passende alternativer å slipe klør på. Å plassere kloremøbler i hjemmet, spesielt i nærheten av møblene som katten foretrekker, kan være en effektiv løsning. 

Kloremøbler finnes i mange forskjellige størrelser og design, og gir deg muligheten til å velge noe som passer til din innredning.

For å motivere katten til å bruke det kan du for eksempel strø litt kattemynte over. Belønning i form av godbiter eller ros når katten bruker skrapestolpen kan også fremme ønsket atferd.

Skulle katten likevel finne veien til møblene, er det viktig å raskt omdirigere oppmerksomheten til kloremøblene. 

Dette kan gjøres ved å lage en distraherende lyd og føre katten til der den kan klore. Å gjenta denne handlingen kan hjelpe til med å lære katten hvor det er akseptabelt å klø.

Tålmodighet og konsistens er nøkkelordene når det kommer til å endre en katts oppførsel. Det kan ta tid, men ved å følge disse strategiene kan du beskytte møblene dine samtidig som du sikrer at katten din har et tilfredsstillende alternativ til å stelle klørne.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.