Savnet katt funnet etter 11 år: Rørende gjenforening med eier

22/06/2024 12:00

Sofie

Dyr
Genrefoto: Shutterstock
Genrefoto: Shutterstock
En kvinne ble gjenforent med katten sin 11 år etter at hun meldte den savnet.

Katten Daisy kom ikke hjem etter å ha flyttet til Caerphilly fra Dorset med sin eier, Sian Sexton, i 2012.

Men i september i fjor fikk Sexton en overraskende telefon fra en veterinær i Caerphilly som sa at en katt med mikrobrikken hennes hadde blitt levert til klinikken.

"Jeg er fortsatt i sjokk," sa 43-åringen til BBC den gang, og forventet tydeligvis ikke å se katten hennes igjen.

Sexton, som hadde flyttet til Rhydyfelin i Rhondda Cynon Taf, oppdaget at Daisy hadde levd som en herreløs katt i Caerphilly i mer enn et tiår. Det skriver Senest.

Hun hadde blitt tatt med på en tur til veterinæren av lokalbefolkningen som var bekymret for helsen hennes. Daisy var "helt rotete" og hadde katteinfluensa, sa Sexton.

— Hun nøs og freste, og de (folkene som tok henne til veterinæren, red.) trodde ikke hun ville overleve en vinter til ute, la hun til.

Da hun var 17, på samme alder som søsteren Dory, som fortsatt var eid av Sexton, reagerte Daisy godt på medisinen.

"Hun har overlevd hele denne tiden, og nå i sine siste dager kommer hun endelig tilbake til oss. Forhåpentligvis kan hun leve ut resten av dagene med oss," sa hun.

Da Daisy ble frisk, ble hun gjenforent med søsteren og introdusert for de to andre kattene i husholdningen, Tillie og Sparkle.

"Det vil være veldig interessant å gjenintrodusere dem. Jeg lurer på om de vil kjenne hverandre igjen," sa Sexton før de to kattene fikk møtes igjen.

Hun beskrev Daisy som 'veldig kjærlig' og at hun var en katt som ville ha mye oppmerksomhet. Det at hun hadde levd som villkatt i mange år hadde tydeligvis ikke endret dette.

Sexton og mannen hennes sto overfor å måtte flytte til Bridgend, noe som betydde at Daisy "kanskje må være en innekatt" fra nå av, sa hun.

"Jeg vil ikke at hun skal forsvinne igjen," sa hun også.

Læs også:

Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.
Kronprinsessen er gravid: Viser frem babymagen Kronprinsparet venter sitt første barn.