Slik holder du maur ute av hjemmet ditt – og hvorfor oppvaskmaskinen kan være synderen

24/05/2024 16:40

redaktion

Dyr
Foto: Dagens.no
Foto: Dagens.no
Du har sikkert lagt merke til at det er blitt maursesong igjen, og hvis du, som meg, sliter med å holde maurene ute av kjøkkenet, kan vi begge ha glede av ekspertenes råd nedenfor.

Maur kan være en vedvarende plage i mange hjem, og ofte viser det seg at de finner veien til de mest uventede steder – som oppvaskmaskinen din. Her er hvorfor det skjer, og hva du kan gjøre for å forhindre det.

Hvorfor maur tiltrekkes av oppvaskmaskinen

Maur er på jakt etter mat og vann, og oppvaskmaskinen kan tilby begge deler. Matrester og fukt inne i maskinen er sterke tiltrekningskilder for disse små skadedyrene. Selv små mengder mat eller fukt kan være nok til å tiltrekke en hel koloni av maur. Det skriver skadedyreksperter hos blant annet Today's Homeowner.

Slik blir du kvitt maurene

Du har kanskje prøvd flere forskjellige metoder uten hell. Her er et par andre gode råd fra ekspertene hos House Digest og Pest Control.

  1. Rengjør oppvaskmaskinen grundig: Fjern alle matrester fra filteret og dreneringen. Skyll med en blanding av eddik og natron for å fjerne eventuelle matrester som maurene kan være tiltrukket av​.

  2. Finn og forsegl inngangspunktene: Maur kan finne veien inn gjennom de minste sprekker og hull. Sjekk bak oppvaskmaskinen og rundt vanninntaket for eventuelle åpninger, og forsegl dem​.

  3. Bruk naturlige midler: Unngå å bruke kjemiske sprøytemidler inne i oppvaskmaskinen. I stedet kan du bruke naturlige avskrekkingsmidler som eddik, sitron eller essensielle oljer som peppermynte og tea tree. Disse midlene kan sprayes på de berørte områdene for å avskrekke maurene​.

  4. Hold oppvaskmaskinens dør lukket: Når det er skitne tallerkener i maskinen, må du sørge for at døren er helt lukket for å forhindre at maur kommer inn.

  5. Bruk maurlokkebokser: Plasser maurlokkebokser i nærheten av oppvaskmaskinen for å bekjempe maurene effektivt. Maurene tar giften med tilbake til kolonien, noe som hjelper med å utrydde dem ved kilden​.

Forebygging av fremtidige invasjoner

  • Når du først har fjernet maurene, er det viktig å ta skritt for å forhindre at de kommer tilbake.

  • Hold alltid oppvaskmaskinens indre rent og fritt for matrester. Rens oppvaskmaskinens filter regelmessig, og sørg for at det ikke er fukt igjen i maskinen når den ikke er i bruk.

  • Vurder også å plassere lokkebokser og bruke naturlige avskrekkingsmidler som en vedvarende forebyggende foranstaltning.

Ved å følge disse trinnene kan du holde oppvaskmaskinen og hjemmet ditt fri for maur og unngå de ulemper de kan forårsake.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.