Verdens høyeste tyr: Tommy spiser over 13 kg fôr om dagen og veier ca. 1,3 tonn

03/07/2024 06:00

Sofie

Dyr
Foto: YouTube / Guinness World Records
Foto: YouTube / Guinness World Records
Tommy har rekorden for verdens høyeste tyr.

I en liten landsby i Cheshire bor en gigant som har tatt verden med storm. Møt Tommy, tyren som har satt Guinness-rekorden for verdens høyeste tyr. 

Han har bodd hos Balawender-familien siden han var bare én dag gammel og er nå en uunnværlig del av familien.

Den gang kjøpte de ham for bare 10 dollar. Selv om han er verdt mye mer i dag, ser ikke Balawender-familien på Tommy som en økonomisk investering, men som en del av familien. Det skriver Oddity Central.

Med en høyde på 1,87 meter og en vekt på rundt 1.360 kilo skiller Tommy seg betydelig ut fra sine artsfæller. 

En typisk brun sveitsisk ku veier mellom 590 og 635 kilo, mens okser kan nå 910 kilo. Så Tommy har blåst alle skalaer for hva du kan forvente av denne mellomstore rasen.

Men til tross for sin skremmende størrelse, er Tommy en mild gigant med en rolig og fredfull natur. 

Dette kan delvis tilskrives det faktum at han er en stud, noe som betyr at han er kastrert og dermed mindre aggressiv enn sine ukastrerte kolleger.

Tommys appetitt er like imponerende som størrelsen hans. Hver dag spiser han 13,6 kilo tørt korn, over 34 kilo høy og drikker ca. 130-150 liter vann. 

I tillegg har han en forkjærlighet for epler, som eieren hans, Laurie Balawender, gjerne kjøper i store mengder for å holde ham fornøyd.

"Tommy gjennomsøker også beitene etter ville epletrær og er så utrolig flink at han vet hvordan han skal presse mot trærne og riste eplene ned," sier Laurie Balawender stolt.

Hans unike historie og enorme størrelse har ikke bare sikret ham en plass i Guinness rekordbok, men også i hjertene til de som har hatt gleden av å møte ham.

Læs også:

Legg det under jordbærplanten din: Da får du sommerens beste avling Det er en vanlig frustrasjon blant jordbærdyrkere å se rikelig blomstring uten at innhøstingen følger etter.
Dette er hva vitenskapen sier om å spise en banan til frokost Selv om det ikke er ideelt som et første måltid, kan det være fordelaktig å spise en banan før frokost eller som en del av en balansert frokost.